in , ,

Pucnjava u Zagrebu, upucani muškarac i žena: Policija otkrila detalje napada!

Rano jutros u Zagrebu je došlo do pucnjav

Foto: Jutarnji
Foto: Jutarnji

Rano jutros u Zagrebu je došlo do pucnjave u kojoj su navodno ranjene dvije osobe, javlja Jutarnji list.

Do pucnjave je došlo u Lovinčićevoj ulici na zagrebačkim Donjim Sveticama, nedaleko od sjedišta kriminalističke policije PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici.

Prema prvim informacijama, muškarac i žena su u društvu još jedne muške osobe parkirali lično vozilo na spomenutoj lokaciji, a kada su izišli iz automobila prišli su im za sada nepoznati napadači koji su prema njima ispalili više hitaca iz vatrenog oružja.

Kako javlja Jutarnji s mjesta događaja u Lovinčićevoj ulici, negdje oko 4 sata čula se buka, svađa i vriska žene nakon čega se čula pucnjava.

Kako se neslužbeno može čuti, ranjene su dvije osobe iz vozila dok je treća pukom srećom prošla bez povreda. Njih je u vozilu presrelo nekoliko muškaraca koji su ih pratili automobilom, a čim su se zaustavili, uslijedio je napad. Na stražnjem sjedištu auta pogođen je muškarac te suputnica.

Iz tog vozila izlaze dvije nepoznate osobe, muška i ženska, verbalno se sukobljavaju s njima te pješice odmah potom odlaze s mjesta događaja dok vozilo ostavljaju na tom mjestu. Nekoliko minuta kasnije, na istu tu lokaciju dovezla su se četvorica muškaraca od kojih je jedan ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru i ranio ih.

U ovom trenutku ljekarska pomoć povrijeđenima se pruža u KB-u Merkur te je utvrđeno da su teško povrijeđeni, ali da povrede nisu opasne po život. Očevid i intenzivno kriminalističko istraživanje su u tijeku, stoji u saopštenju PU zagrebačke

Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine jasno kao dan: “Ne prihvatamo Dodikov ultimatum, pokrenut je krivični postupak!”

Federalna inspekcija provjerava: Da li tuneli Vranduk i Karaula imaju neophodne dozvole?