in ,

Pukla bruka: Milorad Dodik u Sloveniji glumio glasnogovornika Dragana Čovića, učesnici ga izignorisali

Tokom obraćanja Dodik je pokrenuo niz tema koje nemaju veze s osnovnim razlogom okupljanja najznačajnijih predstavnika regionalnih zemalja.

Na sastanku lidera regionalnih država u sklopu procesa Brdo-Brijuni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokušao je nametnuti unutrašnjo-političke teme kao regionalne, međutim, izignorisan je od ostalih sudionika.

Tokom obraćanja Dodik je pokrenuo niz tema koje nemaju veze s osnovnim razlogom okupljanja najznačajnijih predstavnika regionalnih zemalja.

Saznajemo da je Dodik pokrenuo temu Izbornog zakona, OHR, stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i osporio legitimitet Željka Komšića nastojeći unutrašnjo-političke teme predstaviti kao regionalne, i po ko zna koji put, Bosnu i Hercegovinu predstaviti nemogućom državom.

Međutim, u potpunosti su ga izignorisali drugi lideri zemalja regiona, kao i Željko Komšić koji je odbio u svom obraćanju ući u verbalni sukob s Dodikom što je predsjedavajući Predsjedništva priželjkivao. Osim njega, ni Zoran Milanović nije nasjeo na Dodikovu igru. Također, po našim saznanjima, Dodik je rekao da je protiv 14 prioriteta Evropske komisije koje naša zemlja mora ispuniti na putu prema EU, jer ih je, po njegovom shvatanju, nemoguće provesti.

S tim u vezi, zanimljivo je da je Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH rekao da se pred Bosnu i Hercegovinu ne trebaju postavljati uvjeti za dobijanje kandidatskog statusa, pa ni postojećih 14 prioriteta Evropske komisije.

S druge strane, Komšić je u svom obraćanju snažno podržao reforme u BiH koje su usmjerene na ispunjavanje 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Nastupi Milorada Dodika postaju potpuno predvidljivi, u svakom istupu, bez obzira na situaciju, u intervjuima, u Narodnoj skupštini RS, sastancima Predsjedništva BiH ili nekom međudržavnom sastanku, atmosferu dovesti do usijanja s ciljem da stvori percepciju da je Bosna i Hercegovina nemoguća država.

Englesko-bosanska firma GRM Digital krenula u osvajanje azijskog tržišta

Ramiz Salkić diže na uzbunu: “Srbija radi na ujedinjenju s RS-om i to dok izražava lažnu podršku suverentitetu BiH!”