Putnička agencija “ISG Travel” iz Švicarske obradovala je Bosance širom Evrope: “Najbolja vijest u ovoj 2021. godini!”

Putnička agencija “ISG Travel” iz Švicarske obradovala je naše sunarodnjake širom Evrope najavivši prve letove direktno iz Ciriha prema Sarajevu i Mostaru.

“Novina u odnosu na druge agencije je ta što omogućujemo svojim putnicima prevoz sa kućnog praga do određene destinacije u Bosni i Hercegovini i obrnuto.Dakle, u našu cijenu usluge su uračunati prevoz avionom i auto usluge, kao i druge pogodnosti. Naši partneri u avio prevozu su SWIS kompanija i njena sestrinska firma Edelweiss Air”, kaže za bhdijaspora.net  Sulejman Gazić, vlasnik agencije.

Prvi let za Sarajevo će biti prvog aprila, a povratak za Cirih je istog dana. Prvi let Cirih – Mostar – Cirih sa Edelweiss Air kompanijom je 11.aprila, dok je drugi let predviđen za 16. april.

“Naši ljudi u dijaspori su oduševljeni dobrom poslovnom idejom Sulejmana Gazića. Nakon prvog kontakta sa ISG Travel mogu prenijeti samo pozitivne utiske. Prije svega prijateljski odnos,ljubaznost kao i kompletna usluga (transfer do aerodroma, evropska podrška na samom aerodromu, popusti na rent a car i PCR testove) ostavljaju dojam ozbiljnosti i angažovanosti da cijelo putovanje bude što jednostavnije i udobnije”, kaže Almir Bečić.

Sulejman i Irma Gazić, vlasnici švicarske kompanije ISG Travel

Inače, on je inženjer radiologije koji sada živi i radi u Frutigenu, Kanton Bern.

“Ako bi se zadržao kontinuitet letova dva puta sedmično to bi sigurno značilo puno za sve Bosance i Hercegovce, koji bi se lakše odlučili na putovanja u domovinu. Mogućnost rezervacije karata na maternjem jeziku takođe jedna je od prednosti”, dodaje on.

“Najbolja vijest u ovoj 2021. godini!”, kaže Mostarka Tanja Alendar.

“Da! sada smo u mogućnosti putovati direktno iz Ciriha za Mostar i to dva puta sedmično zahvaljujući ISG Travel. Vrijeme dolaska i polaska je perfektno, kao i pristupačna cijena usluge. Na sva moja pitanja dobila sam odgovor u kratkom vremenskom periodu, konsultacija odlična, kao i organizacija. Ljubaznost i vrhunska usluga, njihova profesionalnost u svom poslu su im odlika. Imaju raznovrsne i privlačne ponude. Sa optimizmom i zadovoljstvom ću da budem među prvim putnicima iz Ciriha za Mostar 11.aprila i  putnik sam koji ukazuje puno povjerenje prema  ISG Travel. Nadam se da ćemo mi svi podržati još dugo godina postojanje ove kompanije koja je dostojna našeg neograničenog povjerenja”, ističe Mostarka Tanja.

Tanja Alendar

O kakvom se poslu radi gdje je sve detaljno organizovano govore i riječi Denisa Dizdarevića, vlasnika mostarske rent-a-car firme”CityRent”:”ISG Travel u suradnji sa nama iz Mostara osigurava prevoz putnika do vrata njihovog doma. Tako, prilikom dolaska na aerodrom Mostar u cijenu avio-karte osiguran Vam je i besplatan prevoz na teritoriji cijele Bosne i Herceovine.”

To na  Sarajevskom aerodromu radi renomirana prevoznička firma Haritours.

„Prva vijest o otvaranju zračne linije Cirih – Mostar i Cirih – Sarajevo bila je pomalo šokantna i kako bi u narodu rekli – fino čuti, ali teško povjerovati u ovom ludom vremenu. Ukratko, poslije kontakta sa Sulejmanom Sukijem Gazićem, priča se počela pomalo razvijati i dobivati obrise jednog ozbiljnog biznisa. Letovi će se obavljati dva puta tjedno, petkom i nedjeljom do 31. listopada, zrakoplovima švicarske kompanije Edelweiss Air za Mostar”, kaže Davor Ljubić, direktor G toura iz Međugorja. On dodaje da je inovacija ove priče  servis od kuće do odredišta, koju je ISG Travel ponudio svojim klijentima, odnosno u cijenu zrakoplovne karte je uključen i prijevoz do krajnjeg odredišta putnika, poštujući sve epidemiološke i druge mjere, zašto je zadužena između ostalih i tvrtka G tour Međugorje. “Putnici koji žele putovati iz Sarajeva i Mostara za Cirih, osim kod ISG Travela, karte mogu kupiti i u poslovnicama G toura Međugorje u zračnoj luci i Međugorju, te ovlaštenim prodajnim mjestima u Mostaru i Sarajevu”, dodaje Ljubić

“Putnicima smo, osim same zrakoplovne karte, ponudili i turističke aranžmane za cijelu Bosnu i Hercegovinu, city – break Sarajevo i Mostar, hodočašća u Međugorje, te ljetovanja u Neumu i južnoj Hrvatskoj. Iskreno se nadam da ćemo, usprkos korona krizi, zajednički uspjeti u naumu približavanja Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije Švicarskoj.Osim ove linije, u pregovorima smo i o uspostavljanju letova za Stuttgart od lipnja do rujna 2021. godine s istom kompanijom”, ističu iz G toura.

Za naredni period kompanija ISG Travel za sve zainteresirane klijente je osigurala akcijske cijene ukoliko ćete svoje putovanje rezervisati do kraja marta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.