Radončić iznenadio mnoge: “Politički nestanak dinastije Izetbegović, kod Vučića svaka druga rečenica moja”

Fahrudin Radončić, predsjednika SBB-a, odbacio je navode kako je njegova stranka gubitnik izbora zaključivši kako je “brutalna krađa” razlog za slab rezultat na opštima izborima.

Kao argument za svoju tvrdnju naveo je prognozu lidera SDA Bakira Izetbegovića da će “SBB nestati” istakavši da on nije vidovit nego je očekivao slab rezultat Saveza za bolju budućnost jer kontroliše biračke odbore.

Radončić je u programu N1 poručio da SBB neće nestati jer je njena ideja previše jaka, ali da će “u političkom smislu nestati dinastija Izetbegović”.

Iznenadio je Radončić svojim tvrdnjama da ga Vučić “plagira”,

SBB nazivaju najvećim gubitnikom ovih izbora. Šta se događalo 2. oktobra?

Bakir Izetbegović je na jednoj televiziji prije izbora rekao da je prije četiri godine kazao da će se SBB prepoloviti, a sada kaže da ćemo nestati. Kada Bakir kaže da će te izgubiti izbore, on nije vidovit… oni su formirali biračke odbore. Radi se o jednoj brutalnoj krađi. SBB nije riječ rekao o toj krađi zato što se to ponavlja.

Imate procesuiranog Kambera koji je krao moje glasove, podignuta je optužnica i do dan-danas se to nije riješilo. Normalno je da će Izetbegović pogoditi izborni rezultat SBB-a jer još nemamo elektronska glasanja i skenere. SBB neće nestati, ali će, u političkom smisli te riječi, nestati dinastija Izetbegović.

Bakir se neće vratiti za četiri godine u utrku za Predsjedništvo jer će imati 70 godina, a SBB se može vratiti za lokalne izbore.

Zašto se niste žalili na tu izbornu krađu?

Kome da se žalimo kada je predsjednik CIK-a Arnautović izašao i javno govorio o amaterizmu CIK-a. Čovjek 20 godina radi za SDA. Navest ću vam dva slučaja te krađe. Gospodin Pecikoza, naš poznati tekstopisac, na biračko mjesto odveo je osam članova svoje porodice, a tamo je dobio samo dva glasa.

Isto tako naš poznati glumac Mirvad Kurić je na ovim izborima dobio pet puta manje glasova nego na prošlim.

Prije više od godinu dana bili te spremni SBB prepustiti mlađim kadrovima. Ubijedili su vas da to ne činite. Kajete li se sada zbog toga?

Nije mi žao. Nisam sujetan čovjek. Kada se bude radila analiza rezultata možda se utvrdi da sam na neki način podvalio vlastitoj stranci jer nisam dozvolio da se zove “SBB – Fahrudin Radončić” i ljudi su nas brkali sa Strankom za BiH. Mi zaista želimo da SBB preuzme mladi čovjek, koji je perspektiva bh. politike i to ćemo uradit u narednom periodu.

Plašite li se osipanja stranke?

Ne plašim. Ideja SBB-a je previše jaka. Gledao sam intervju predsjednika Vučića, svaka druga mu je rečenica moja – ekonomija, zapošljavanje, kako se suočiti sa energetskom krizom, kako podići plate… Jeste li čuli nekog našeg političara da tako priča? To su teme koje SBB govori 10 godina.

Na drugoj strani Izetbegović nam nudi da napravimo neki jedinstveni blok protiv stranih ambasadora, protiv zapadne civilizacije. Do sada nam je nudio da budemo erduanovci, a sada nam nudi vanjsku politiku Irana.

Činjenica je da su SDA, SNSD i HDZ ponovo pobjednici izbora?

Svaki narod zaslužuje vlast koju ima. Mi kao političari ne možemo izigravati uvrijeđene mlade. Građani se plaše zapaljivom retorikom i oni se onda hvataju za nacionalne stranke. To je politička realnost Bosne i Hercegovine.

Pogledajte šta je poručio Radončić.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.