RAK drakonski kaznio Face televiziju i Senada Hadžifejzovića

Iz televizije Face objavljeno je da su finansijski kažnjeni od Regulatorne agencije za komunikacije zbog navodnih propusta u tri informativne emisije.

RAK je izrekao drakonsku kaznu TV FACE!

Istakli su kako je tu televiziju RAK kaznio sa 15.000 KM kazne zbog navodnih uređivačkih propusta u tri emisije “Centralni dnevnik” te naglašavaju da je najznačajniji propust navodni poziv Senada Hadžifejzovića na “ubistvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika”.

Sporni snimak analizirala je Agencija za forenziku, nakon čega je RAK izrekao kaznu, a Face TV je mora platiti bez obzira na ulaganje žalbe u postupku.

U decembru je Regulatorna agencija za komunkacije donijela odluku obustavi postupka protiv FACE TV-a zbog navodne sporne izjave koju je njen vlasnik Senad Hadžifejzović izrekao u programu uživo.

Iz RAK-a su tada saopštili da su utvrdili da nema osnova za pokretanje glavnog postupka jer Agencija za forenziku nije mogla pouzdano utvrditi šta je Hadžifejzović izgovorio.

RAK je protiv iste TV stanice, nakon provedenog preliminarnog postupka u pogledu sadržaja emitovanog dana 4. novembra 2022. i 5. novembra 2022. godine, pokrenula glavni postupak zbog potencijalnog kršenja osnovnih principa i opšteprihvaćenih standarda pristojnosti, o čemu je obaviješten nosilac dozvole.

Iako Senad Hadžifejzović nije rekao “ubiti” (nego “smijeniti”, “smiriti”, “umiriti”, op. a.), RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju te je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM!

“Da je direktor RAK-a, Draško Milinović, sklon izricanju neprincipijelnih kazni, potvrđuje i primjer s kaznom koju je istog dana izrekao i još dvjema televizijama koje su emitovale snimak likvidacije mladića ne benzinskoj pumpi u Banjoj Luci 2. decembra protekle godine.

Identičan snimak brutalne likvidacije emitovala je BN TV, ali i Javni servis RS. BN televiziji je RAK izrekao novčanu kaznu u iznosu od pet hiljada KM, dok je za isti prekršaj Milinović svojoj bivšoj kući – RTRS – izrekao opomenu”, navode sa Face televizije.

Pogledajte video ispod.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.