RAK obustavio istragu protiv FACE televizije

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) sinoć je donijela odluku o obustavi postupka protiv FACE TV-a zbog navodne sporne izjave koju je njen vlasnik Senad Hadžifejzović izrekao u programu uživo.

“RAK je po službenoj dužnosti proveo preliminarni postupak protiv FACE TV-a u vezi sa programom ‘Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem’ od 29. oktobra 2022. godine, te,

na osnovu stručnog mišljenja/vještačenja Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH (AFIVBiH) koja nije mogla pouzdano utvrditi da je izgovorena riječ iz preliminarnih navoda RAK-a, utvrdila da nema osnova za pokretanje glavnog postupka, o čemu je obaviješten FACE TV”, navode iz RAK-a.

Pored toga, kako navode, RAK je protiv iste TV stanice, nakon provedenog preliminarnog postupka u pogledu sadržaja emitovanog dana 4. novembra 2022. i 5. novembra 2022. godine,

pokrenula glavni postupak zbog potencijalnog kršenja osnovih principa i opšteprihvaćenih standarda pristojnosti, o čemu je obaviješten nosiolac dozvole.

Podsjećamo, direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH Draško Milinović najavio je rigorozne mjere protiv Face televizije, čiji je vlasnik Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji emitovanoj 29. oktobra 2022. godine, upitao da li bi trebalo da se Milorad Dodik “smijeni, smiri ili ubije/umiri”.

Iako se samim slušanjem videozapisa ne može zaključiti da li je Hadžifejzović stvarno rekao “ubije”, Milinović je rekao da je RAK odmah po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

Direktor Face televizije Feđa Hadžifejzović je kazao da zbog svega razmišljaju i o pokretanju tužbe protiv Milinovića.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.