Ramiz Salkić odgovorio Nebojši Vukanoviću i objasnio opoziciji u RS kako zaustaviti Dodika: Vojin Mijatović bi trebao biti kandidat za delegata Doma naroda BiH

Za početak decembra najavljena je sjednica Narodne skupštine RS-a (NSRS) na kojoj bi trebalo biti izabrano pet delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH).

Svog kandidata za Dom naroda PS BiH imat će i Pokret za državu, a kako nezvanično saznaje BHDijaspora.net to bi trebao biti Vojin Mijatović.

Ramiz Salkić, novoizabrani zastupnik Pokreta za državu u NSRS na konstituirajućoj sjednici te institucije odbrusio je Nebojši Vukanovići.

Ponudio je opozicionim strankama u NSRS da podrže kandidata Pokreta za Dom naroda BiH kako SNSD ne bi imao četiri delegata.

“Gospodine Vukanoviću, vaša lista je osvojila oko 30.000 glasova. SDA je, ako se dobro sjećam, osvojila oko 250.000 glasova.

Nemojte se sikirati za glasače SDA, niti se trebate sikirati za glasače Pokreta za državu.

Evo, imate ponudu. Mi imamo pet, vi imate četiri, a PDP ima osam. Glasajte za našeg delegata, kandidata za Dom naroda PS BiH i SNSD neće imati četiri delegata.

Legitimnog Srbina iz Banja Luke, kojeg će preložiti legitimno izabrani narodni poslanik iz reda srpskog naroda u našem klubu i ništa nije sporno. Do vas je.

Nemojte nama spočitavati da smo mi nešto krivi. Zašto?

Zato što vi niste spremni biti alternativa. Želite biti isto što i ova vlast.

Vi smatrate da jedino legitino da mi podržimo vašeg kandidata, a da nije da vi podržite našeg, jer ne osjećate da smo mi ovdje jednaki i legitmni i da imamo ista prava da nekom predložimo”, kazao je Salkić.

Pogledajte snimak i kako je reagovao Vukanović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.