Ramo Isak, ministar MUP-a FBiH “uzburkao duhove” kod Hadžifejzovića, moglo bi biti svega: Hapsit ćemo! Na spisku su političari, advokati, notari… Neka ne spavaju mirno!

Ramo Isak, ministar MUP-a Federacije Bosne i Hercegovine u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem između ostalog otkriva da slijede nova hapšenja.

“Ko god je radio što nije smio, sljedeći je! Hapsit ćemo sve koji su radili krivična djela; nikoga nećemo ostaviti na slobodi! Svi kriminalci će biti hapšeni, a građani će biti bezbjedni!”

“Svi koji su radili bilo šta nezakonito ne treba da spavaju! Na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara, notara, advokata! Konaković nije ništa nudio mom sinu, a ni Izetbegović meni! Nisam osuđivan”, naveo je Isak pa dodao:

Neću dozvoliti da bilo koji policijski službenik bude pripadnik bilo kakvih politika. Istražne radnje u akcijama koje su se provele su trajale dvije-tri godine! To se trebalo davno sprovesti. Trebamo uhapsiti sve koji se bave kriminalnim radnjama! O većini akcija koje se dešavaju, sve policijske uprave su informisane!

Dešavalo se prije da informacije o hapšenjima procure; ta akcija onda nema ni težinu ni smisao! Ministar nije nadležan za Sky aplikaciju – policijske službe jesu. Svi koji su radili bili šta što nisu trebali, sigurno će biti sljedeći!

Hapsit ćemo sve koji su radili krivična djela; nikoga nećemo ostaviti na slobodi! Svi koji su radili bilo šta nezakonito ne treba da spavaju! u BiH se dešavaju velike promjene! Na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara! Vjerovatno tu ima i imena notara, advokata…

Za mene je glasao 51 zastupnik i plus dva što smo imali u rezervi – 53 zastupnika su bila spremna glasati za mene! Pitajte Nikšića i Konakovića ko su ta dvojica ljudi! U narednim danima će se objelodaniti ko su!

Od mog sina Arnela se nije tražilo da podrži ovu parlamentarnu većinu. On je desetak dana prije glasanja pričao s Konakovićem o formiranju parlamentarne većine. Tih dana sam i ja razgovarao s Bakirom Izetbegovićem.

Konaković nije ništa nudio mom sinu, a ni Izetbegović meni. Razgovarali smo o problemima u Federaciji, državi, stvarima koje će se dešavati.

Izetbegović je već tada bio svjestan da ne može napraviti parlamentarnu većinu. Arnel Isak je proglašen najboljim ministrom u ZDK. U Parlamentu FBiH je dobio direktan mandat, ne kompenzacijski, kao neki! Vjerujem Konakoviću i Čampari! Nismo zahvaljujući meni dobili Vladu!

Nisam osuđivan! Mali mediji moraju pisati neistine! Dugogodišnji sam uposlenik policije, ekonomista, majstor borilačkih vještina, tekvandoa, aikida! Zaslužio ovu poziciju!

Već se u deset dana vide promjene otkako sam na ovoj funkciji! Bilo je prijava protiv mene, ali ja sam te ljude prijavljivao za lažno prijavljivanje, pa su poslije plakali i molili da to povučem!

Ja sam častan i pošten i svoj posao ću raditi profesionalno! Obećavam da ćemo plate povećati, da će policija imati najbolju opremu i da ćemo povećati sigurnost građana!

Svi kriminalci će biti hapšeni, a građani će biti bezbjedni! Istinom ću se boriti protiv svega”, izjavio je Isak.

Pogledajte snimak cijelog gostovanja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.