Ramo Isak odgovorio Željki Cvijanović nakon skandaloznog govora u UN-u: Dozovi se. Možeš se žaliti gdje hoćeš, ali iz BiH nigdje nećeš

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak regovao je na izlaganje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović u Vijeću sigurnosti UN-a, a koja je u svom izlaganju spominjala federalnog ministra unutrašnjih poslova.

“Saradnici su me obavijestili kako je Željka Cvijanović spominjala moje ime u svom obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a.

Da ne bude zabune, na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a Željka Cvijanović obratila se putem video linka s obzirom na to da joj je, zbog podrivanja integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine, zabranjen ulazak u SAD.

Ženo s američke crne liste, na međunarodnoj političkoj sceni poznata si kao političarka sklona lažima, negiranju genocida i veličanju ratnih zločinaca.
Svim subjektima međunarodnog prava dobro je poznato da ste upravo ti i Milorad Dodik – o kojem si toliko pričala da je zaista bilo neprijatno slušati tvoje podaničko izlaganje – ličnosti koje prijete ratom”, naveo je.

Potom je dodao: “Ja ne prijetim. Ali ti garantujem da se otcijepiti nećete i da ćete ostati entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine.

Možeš se žaliti gdje hoćeš, ali iz Bosne i Hercegovine nigdje nećeš. Ako i odeš u torbi sigurno nećeš ponijeti ni pedalj bosanskohercegovačke zemlje. Željka, dozovi se.

Degutantno je bilo gledati tvoje iskorištavanje govornice…

Pardon, video linka pošto ti je zabranjen ulazak u Ameriku, da pošalješ vapaj cijelom svijetu jer se tebi i sličnim tebi gase bankovni računi s kojih ne možete podizati novac zarađen na mukama ojađenih građana bh. entiteta RS”, navodi se u reakciji ministra Isaka.

Podsjetimo, Cvijanović je tokom obraćanja UN-u ptužila međunarodnu zajednicu da favorizuje “bošnjačku stranu” te je iznijela niz skandaloznih tvrdnji.

“I dok zvaničnici RS govore o neophodnosti očuvanja mira i stabilnosti i rješavanja svih otvorenih političkih pitanja u demokratskim institucijama, određenim prijetnjama i militarističkim izjavama zapadni ambasadori u Sarajevu nastoje da uliju strah u Srbe, a istovremeno daju nadu nekim radikalnim snagam u bošnjačkom političkom vrhu da će NATO ‘riješiti’ “problematičnu” RS tako što će je ukinuti.

Istovremeno, bošnjački zvaničnici, poput ministra odbrane BiH Zukana Heleza i ministra bezbjednosti FBiH Rame Isaka, otvoreno prijete nasiljem i ratom. Među mnogobrojnim zapaljivim izjavama ministra Heleza, dvije su najopasnije: da stvara “rezervne” vojne snage u BiH, i poziv da se u škole u ​​BiH uvede “vojna obuka”.

VEZANI TEKST: Željka Cvijanović iznijela niz skandaloznih tvrdnji u obraćanju UN-u, obrušila se na ministre Heleza i Isaka

Ministar Isak je, s druge strane, izjavio da će “povesti 10 korpusa” kada se RS bude ukidala”, smatra Cvijanović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.