RAZGOVARAT ĆE S KRALJEM I PREMIJEROM Predsjedavajući predsjedništva BiH Šefik Džaferović putuje u Nizozemsku

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će u posjeti Kraljevini Nizozemskoj, 25. i 26. aprila, gdje će se susresti s nizozemskim kraljem Willemom-Alexanderom, premijerom Markom Rutteom i drugim predstavnicima Kraljevine Nizozemske kao i međunarodnih institucija i organizacija sa sjedištem u Haagu.

Kako je protokolom posjete predviđeno, Džaferović će se sastati s nizozemskim kraljem Willemom-Alexanderom u ponedjeljak u kraljevskoj Palači u Haagu.

Isti dan, (25. aprila) Džaferović će se sastati s gradonačelnikom Haaga Janom van Zanenom, a nakon toga i s predsjednicom Predstavničkog Parlamenta Verom Bergkamp, te s predsjednikom Senata Janom Anthoniejem Brujinom.

Džaferović će se u ponedjeljak sastati i s generalnom direktoricom Međunarodne komisije za nestale osobe Kathryne Bomberger.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će posjetu nastaviti u utorak, 26. aprila, sastancima s predsjednicom Međunarodnog suda pravde Joan E. Donoghue, te s predsjednikom Međunarodnog krivičnog suda Piotrom Hofmanskim, a zatim zamjenicima glavnog tužioca Mammeom Niangom i Nezhatom Shameemom.

Džaferović će posjetu završiti sastankom s premijerom Nizozemske Markom Rutteom, 26. aprila, u zgradi Vlade Nizozemske, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.