Reakcija grada Sarajeva o pogrešnoj čestitki povodom Kurban bajrama objavljenoj u dnevnim novinama

Na stranicama Dnevnog avaza izašla je čestitka Grada Sarajeva Benjamine Karić i predsjednika Gradskog vijeća Jasmina Ademovića u kojoj se umjesto Kurban bajrama čestita ramazan.

Iz Grada Sarajeva su se oglasili saopćenjem za javnost u kojem su naveli da je u pitanju tehnička greška, te da su čestitku povodom nastupajućeg Kurban bajrama uputili sa tačnim sadržajem za blagdan koji se obilježava.

“Grad Sarajevo je uputio tačan tekst čestitke, u kojoj je jasno navedeno da čestitamo Kurban bajram. Grešku je napravio medij koji je objavio pogrešnu čestitku, a ne onu koju je uputio Grad.

Također, odbacujemo zlonamjerna tumačenja po kojim se prosta tehnička omaška koristi za političko spinovanje i zloupotrebu.

Žao nam je što se potkrala greška u inače priznatom, renomiranom štampanom mediju, koja je plod slučajnosti, a nikako bilo čije namjere ili nepoznavanja činjenica”, navode iz Grada Sarajeva.

Također, iz Dnevnog avaza su uputili izvinjenje, navodeći da je greška tehničke prirode i napravljena je prilikom ubacivanja vizuala u sistem za objavljivanje reklamnih oglasa.

“U print izdanju “Dnevnog avaza” za 8.juli 2022. godine došlo je tehničke greške vezano za objavu čestitke Grada Sarajeva u povodu Kurban bajrama.

Greška je tehničke prirode i napravljena je prilikom ubacivanja vizuala u sistem za objavljivanje reklamnih oglasa. Ista će bit ispravljena u narednom izdanju “Dnevnog avaza” od 11.jula godine.

Ovim putem upućujemo izvinjenje javnosti i čitaocima”, navode iz Avaza.

Grad Sarajevo ovim putem je svim muslimanima i muslimankama čestitao nastupajući hadžijski ili Kurban bajram, a bh. hadžijama zaželjeli su da njihovo sveto hodočašće bude oplemenjeno božjom nagradom i da se zdravo i sigurno vrate u svoju domovinu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.