Nakon što je SNS otkazao salu: Šerbedžija počeo koncert rečenicom koja je hit na internetu, pogledajte snimke

Rade Šerbedžija se oglasio nakon što je sinoć morao nastupiti u parku u Baču jer je SNS otkazao salu u kojoj je prvobitno bio zakazan njegov koncert. Naime, na pitanje šta se zapravo sinoć dogodilo odgovara: “Ma ništa…

To je jedan funkcioner od vlasti i napravili su glupost i to je samo antipropaganda za njih.

Oni se vade na to da nije potpisan ugovor, a producent je platio dvoranu i kao oni će mu sad vratiti novac. Gluposti”, rekao je Rade za Danas.

“Bilo je lijepo vrijeme, nije bilo hladno i održao sam cijeli koncert, sat i po. Jedan od mojih najboljih. Bilo je sjajno, publika božanstvena, divno su reagirali”, kaže Šerbedžija.

Povodom saopštenja općine Bač koja na svojoj službenoj stranici zahtjeva izvinjenje od producenta njegovog koncerta i najavljuje potencijalnu tužbu za klevetu jer je Šerbedžija “rado viđen gost” u tom mjestu, Šerbedžija kaže:

“Čak i da je greška Vulina da nije na vreme potpisao ugovor, on je na vrijeme platio salu i dobio termin, a onda se neko od lokalnih sjetio zbog njega što je opozicija, jer mu, inače, tokom cijele tri godine nisu dali nijedan datum”.

Legendarni glumac dodaje da je Vulin jedno vreme bio i menadžer Đorđu Balaševiću i da je napravio čudo u Baču iz koga i potiče, jer je ovdje organizovao nastupe na koje je dolazila publika i iz Novog Sada, Odžaka, Bačke Palanke, Sombora.

“To je čovjek koji zna svoj posao, ali on je ovim lokalnim iz Bača trn u oku kao opozicionar.”

Društvenim mrežama dijele se snimke s koncerta koji je započeo Šerbedžijinim riječima: “Jao onima koji zatvaraju vrata umjetnosti.”

Dodao je zatim:

“Mi ćemo održati mali koncert tu pa koliko izdržite.

Ja mogu na hladnoći, ja sam Ličanin”, rekao je Šerbedžija, a publika se smijala i pozdravila ga toplim aplauzom! Idemo dečki. Barbara – to je ona revolucionarna pjesma zbog koje se vlast treba bojati”.

Pogledajte snimke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.