Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka sa Predsjedništvom BiH: “Ovdje se osjećamo kao kod svoje kuće, braćo i sestre hvala vam!”

Događaji Posljednje Vijesti

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sastao se u Sarajevu sa Predsjedništvom BiH.

Nakon sastanka javnosti se nakon Željka Komšića obratio i Erdogan.

“Želim izraziti veliko zadovoljstvo što sam ponovo nakon dvije godine u Sarajevu. Ovdje se osjećamo kao kod svoje kuće. Zahvaljujem se Predsjedništvu BiH na gostoprimstvu. Braćo i sestre zahvaljujem vam se i na solidarnosti koju ste pokazali kada su Tursku proteklih sedmica pogodile poplave i požari. Govorili smo i o odnosima na Balkanu. Nastavit ćemo da radimo na održavanju regionalne stabilnosti”, kazao je Erdogan.

Nešto ranije, Erdogan je ispred zgrade Predsjedništva BiH dočekan uz najviše vojne i državničke počasti.

Neposredno prije dolaska u BiH, Erdogan je ocijenio kako je naša država najbitnija u regiji te da je opredijeljen za jačanje odnosa sa Turskom.

Nakon današnjeg sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, održan je i sastanak delegacija dvije države.

Na sastanku su u delegaciji Bosne i Hercegovine, osim članova Predsjedništva BiH, prisustvovali i ministar komunikacije i prometa Vojin Mitrović te ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, obojica iz Dodikovog SNSD-a, koji su tu u svojstvu funkcija koje obavljaju.

Leave your vote