Recep Tayyip Erdogan se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, stigao i Milorad Dodik

Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Turske u posjeti je Bosni i Hercegovini, a u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine sastao se sa predsjedavajućim Šefikom Džaferovićem i članovima Željkom Komšićem i Miloradom Dodikom.

Erdogan je oko 12:00 sati stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su mu dobrodošlicu poželjeli ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, generalpukovnik Senad Mašović, ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin te predstavnici Ambasade Turske.

Ispred Predsjedništva BiH je dočekan uz najviše počasti.

Ispred te državne institucije su ga dočekali Džaferović i Komšić dok Dodika nije bilo.

Također, određeni broj građana se okupio ispred Predsjedništva kako bi poželjeli dobrodošlicu Erdoganu.

U poslijepodnevnim satima, nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH, turski predsjednik bi se trebao sastati i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Nakon Sarajeva, Erdogan putuje u Beograd, gdje ga pored sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vućićem, očekuje niz programa.

Posljednja stanica šire regionalne turneje bit će Hrvatska. Erdogan će u četvrtak u Zagrebu održati sastanke s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejom Plenkovićem.

Uz predsjednika Erdogana, delegaciju Republike Turske trebali čine: ministar vanjskih poslova Mevlüt Çavuşoğlu, ministar unutrašnjih poslova Süleyman Soylu, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Stafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirişçi, ministar trgovine Mehmet Muş te ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoğlu.

Također, u delegaciji su i zamjenik predsjednika AK Partije Ömer Çelik, zamjenik predsjednika AK Partije, parlamentarac AK Partije ispred Grada Bursa Efkan Ala, predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turkiye-Bosna i Hercegovine Refik Özen i ambasador Turske u Sarajevu Sadık Babür Girgin, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Važan je trenutak u kojem turski predsjednik posjećuje Bosnu i Hercegovinu. Početak je predizborne kampanje, ali se i intenziviraju rasprave o implementaciji rezultata, u svjetlu neuspjelih pregovora o izbornoj reformi – javlja N1.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.