in , ,

Rotacija na vrhu: Bakir Izetbegović preuzima funkciju predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH

Rotacija u Parlamentu BiH

U okviru redovne rotacije, od nedjelje, 28. februara, funkciju predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) preuzet će Bakir Izetbegović.

Kako je saopćeno iz ove Parlamenta BiH u narednih osam mjeseci funkciju prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH obavljat će Dragan Čović, dok će funkciju drugog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH obavljati Nikola Špirić.

Dom naroda u ovom sazivu bez konkurencije je po sastavu “najzvučniji” organ zakonodavne vlasti. Brojni politički lideri te istaknuti stranački prvaci dobili su svoje mjesto u njemu.

Inače, 7. hitna sjednica Doma naroda BiH zakazana je za utorak, 2. mart 2021. godine, sa početkom u 12 sati.

Sjednica je zakazana na zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama po hitnom postupku od 26. 2. 2021. godine.

Također tačka dnevnog reda bit će i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku, u skladu s članom.

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su danas dopune Zakona o javnim nabavkama i Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku, po zahtjevu poslanika iz Kluba Stranke demokratske akcije (SDA).

Predložene izmjene bi trebale stvoriti zakonski okvir koji omogućava direktnu nabavku vakcina protiv koronavirusa od proizvođača.

Kada Senad Hadžifejzović zanijemi, a logoraši progovore. Jusufov monolog za historiju, slušaj Mariću!

Senad Hadžifejzović odgovorio sramotnom Mariću iz Srbije, itekako je imao šta da mu kaže: “Milomire, kakva si ti novinarčuga… bio!”