Rotacija na vrhu: Bakir Izetbegović preuzima funkciju predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH

U okviru redovne rotacije, od nedjelje, 28. februara, funkciju predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) preuzet će Bakir Izetbegović.

Kako je saopćeno iz ove Parlamenta BiH u narednih osam mjeseci funkciju prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH obavljat će Dragan Čović, dok će funkciju drugog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH obavljati Nikola Špirić.

Dom naroda u ovom sazivu bez konkurencije je po sastavu “najzvučniji” organ zakonodavne vlasti. Brojni politički lideri te istaknuti stranački prvaci dobili su svoje mjesto u njemu.

Inače, 7. hitna sjednica Doma naroda BiH zakazana je za utorak, 2. mart 2021. godine, sa početkom u 12 sati.

Sjednica je zakazana na zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama po hitnom postupku od 26. 2. 2021. godine.

Također tačka dnevnog reda bit će i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku, u skladu s članom.

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su danas dopune Zakona o javnim nabavkama i Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom postupku, po zahtjevu poslanika iz Kluba Stranke demokratske akcije (SDA).

Predložene izmjene bi trebale stvoriti zakonski okvir koji omogućava direktnu nabavku vakcina protiv koronavirusa od proizvođača.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.