Rusmir Isak, sin ministra Rame Isaka imenovan za novog direktora zatvora u Zenici

Vlada Federacije BiH danas je imenovala Rusmira Isaka za novog direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, saznaje Klix.ba. Rusmir je jedan od sinova federalnog ministra policije Rame Isaka.

Porodica Isak će sada na visokim funkcijama imati Ramu kao ministra, Arnela kao zastupnika u Zatupničkom domu Parlamenta FBiH i Rusmira na čelu najpoznatijeg zatvora na Balkanu.

Još jučer se pojavila informacija da će Rusmir Isak biti imenovan za novog direktora zeničkog zatvora pa su sa portala Klix.ba pozvali ministra Ramu Isaka za komentar, ali i Rusmira.

Isak stariji, rekao je, da prvi put čuje od nas za takvu informaciju, da bi valjda on znao da će mu sin biti direktor zatvora i da nema ništa od toga.

“Ja tu informaciju čujem od vas. Ne znam ništa. Nije konkurisao, ja kako znam, nije.

Znao bih da je konkurisao, znao bih, valjda bi meni rekao”, kazao je Ramo Isak.

Rusmir Isak također je rekao da nema takve informacije i da nije kandidat.

“Ja nemam nikakve informacije. Nisam ja ništa konkurisao, nemam nikakve informacije… nisam kandidat”, rekao nam je Rusmir Isak.

No, na današnjoj sjednici Vlade FBiH pod tačkom dnevnog reda broj 12 našlo se razrješenje starog i imenovanje novog direktora. Razriješen je Redžo Kahrić, a imenovan Rusmir Isak.

Kako saznajemo, ministar Ramo Isak se izuzeo prilikom glasanja, a Rusmir Isak je imenovan na četverogodišnji mandat.

Rusmir Isak na lokalnim izborima prije tri godine izabran je za vijećnika Gradskog vijeća Zenica, ali je nakon godinu dana podnio ostavku na tu funkciju.

Inače, Rusmir Isak obnaša funkciju direktora zaštitarske agencije Condor, koja je u vlasništvu porodice Isak.

Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva pravde donijela rješenja kojim se postavljaju na dužnost direktora Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici na period od četiri godine Rusmir Isak, te za zamjenicu direktora Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Mostar na period od četiri godine Edita Hadžajlić.

Izmjenom Rješenja o imenovanju Savjeta Federalne direkcije robnih rezervi, Vlada je u ovo tijelo za člana imenovala Mirnu Sadiković uime Federalnog ministarstva trgovine.

Rješenjem je formirana Radna grupa za izradu Prednacrta zakona o federalnim robnim rezervama, koju čine predsjednik Tončo Bavrka (Federalna direkcija robnih rezervi), te članovi Elvis Bebaković (Federalno ministarstvo finansija), Pejo Janjić (Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva), Stipo Buljan (Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije), Zoran Šantić (Federalno ministarstvo zdravstva), Mirna Sadiković (Federalno ministarstvo trgovine), te predstavnik Federalne uprave za inspekcijske poslove. Zadatak ove radne grupe je da u roku 90 dana pripremi i Vladi FBiH dostavi Prednacrt zakona o federalnim robnim rezervama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.