S Balkana s troje djece biciklima krenuli na put od 1.500 km prema Švicarskoj: Spavaju na otvorenom, tuširaju se na livadi

Porodica Sandić danas je ušla u 15. dan putovanja koje će ih zauvijek promijeniti i koje će godinama prepričavati.

Biljana i Dragan su sa kćerkama Iskrom (4), Sofijom (8) i Teodorom (10) krenuli na put od 1.500 kilometara, iz Kovačice do Švajcarske i to biciklima.

I iako bi neko rekao da je putovanje sa djecom previše izazovno, a pogotovo ovog tipa, Sandići pomjeraju granice i sigurni su da će ovo putovanje biti velika životna škola, prilika da provedu mnogo više vremena zajedno nego inače, a da pritom dosta nauče o sebi samima i prirodi koja nas okružuje.

Biljana Sandić je za portal B92 otkrila kako je uopšte došlo do ideje da se upuste u ovakvu avanturu, kakav je njen dosadašnji utisak sa putovanja, ali i šta je do sada naučila o sebi i svojoj porodici, piše B92.

Neko će možda pomisliti da je put biciklima iz Srbije u Švajcarsku i to sa troje djece u najmanju ruku “luda ideja”.

Međutim, iako je Sandićima ovo prvo porodično duže putovanje biciklama, to svakako nije nešto što im je strano i na šta su se tek tako odlučili. Naprotiv, to je njihov način života. Svaki slobodan trenutak koriste da uživaju u prirodi, a otkad su se rodile, tome uče i svoje kćerkice.

“Suprug i ja smo izviđači i okrenuti smo prirodi. Tako su i naše djevojčice uz nas zavoljele prirodu i uče da je poštuju”, započinje Biljana priču za B92.net otkrivajući da Iskra, Sofija i Teodora već sada imaju mnogo prospavanih noći u šatoru, pa čak i koju pod vedrim nebom.

Pedalanje do Švajcarske zahtijeva ipak jedan vid discipline, a iako je svaki dan na putu priča za sebe, okvirno, Sandići se bude u 6 ujutru, doručkuju, potom se pakuju i kreću dvotočkašima oko 8, 9 ujutru. Kako kažu, ne staju do 12 sati osim da kupe nešto od hrane ukoliko je potrebno.

Naredna tri, četiri sata se odmaraju kako bi izbjegli vožnju po najtoplijem dijelu dana i onda ponovo voze do 18, 19 sati, osmatraju teren i mjesto gdje će prespavati.

“Kada nađemo mjesto, slijedi dizanje šatora, kuhanje večere, odlazak do najbliže kuće da bismo nasuli vodu u tuš za tuširanje i balon za piće i kuhanje. Tuš, okačimo o neko drvo i svi se hladnjikavom vodom istuširamo”, navela je ona.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.