Saborski zastupnik iz Hrvatske poslao poruku srbijanskim građanima: “Vučić je u vaše ime, vašu zemlju, svrstao uz nasilnike…”

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, u petak navečer oglasio o ruskoj invaziji na Ukrajinu te je poslao poruku da Srbija smatra pogrešnim kršenje teritorijalnog integriteta bilo koje zemlje, uključujući i Ukrajinu, ali neće uvoditi sankcije Rusiji.

Na početku konferencije je rekao da su na Srbiju vršeni veliki pritisci, poručio je da Srbija najiskrenije žali zbog svega što se događa na istoku Europe te da Rusiju i Ukrajinu smatra prijateljskim državama, a Ruse i Ukrajince bratskim narodima.

No, Srbija Moskvi neće proglasiti sankcije te Vučić nije direktno prozvao Rusiju za agresiju.

Vučić je tako, nakon dugog oklijevanja, istakao kako Srbija poštuje poštuje norme međunarodnog javnog prava te da žele zaštititi svoje principe.

Saborski zastupnik iz Hrvatske Bojan Glavašević (Zeleno lijeve koalicija) to je komentirao na Twitteru te je napisao:

“Drage građanke i građani Srbije, Aleksandar Vučić je u vaše ime vašu zemlju svrstao uz nasilnike, uz kršitelje međunarodnog prava. Upamtite to.

Osude ruske agresije nije bilo”, prenosi RTL poruku Glavaševića, saborskog zastupnika u Hrvatskoj i sina ratnog heroja i novinara Siniše Glavaševića, koji je mučki ubijen tokom velikosrpske agresije u herojskom Vukovaru, i koji Srebreničane naziva braćom i sestrama.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.