Sajić: Sajam u Minhenu dobra prilika za promociju bh. kompanija

Generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić smatra da je učešće kompanija iz BiH na sajmu tekstila Minhen fabrik start prilika da promovišu svoje proizvode na inostranom tržištu, ali i da ostvare nove poslovne kontakte i dogovore za izvoz.

– Proizvodi ovih kompanija su se kod nas već etablirali kao dobar brend i svojim kvalitetom mogu da osvoje neka nova tržišta i da pariraju evropskim i svjetskim kompanijama – rekla je Sajić nakon razgovora sa predstavnicima ovih kompanija.

Ona je navela da je u razgovoru sa predstavnicima kompanija iz BiH dogovorila da njihove kataloge i kontakte proslijedi na adrese tri privredne komore – Bavarske, Saksonije i Tiringije, savezne pokrajine koje pokriva Konzulat i na taj način predstavi kompanije i njihove mogućnosti potencijalno zainteresovanim partnerima ili kupcima.

Sajić je dodala da je Minhen fabrik start jedan od vodećih evropskih sajmova tekstila.

Pet kompanija

Ove godine oko 1.000 proizvođača iz 40 zemalja sa više od 1.800 kolekcija i sa svojim sveobuhvatnim asortimanom tekstila, dodataka, završne obrade i nabavke tekstila,

čine ga jednom od najznačajnijih međunarodnih poslovnih platformi za modni dizajn, upravljanje proizvodima i kupovinu u jedinstvenom sajamskom formatu.

Pet kompanija iz BiH predstavlja svoje proizvode i usluge na trodnevnom Međunarodnom sajmu tekstila i odjeće Minhen fabrik start koji je počeo 30. avgusta u ovom njemačkom gradu.

Riječ je o kompanijama Glorija lajn iz Banjaluke, Sana iz Kostajnice, Belisima iz Sarajeva, Prevent iz Travnika, te Kismet/maestro sjuts, Doboj Istok.

Kompanije iz BiH predstavljaju se na ovom sajmu uz podršku Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i Švajcarskog programa za promociju izvoza – prenosi Biznis.info.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.