Samir Lerić legendarni bh. košarkaš zadobio teške povrede u saobraćajnoj nesreći

Lerić se oglasio nakon nesreće u Vrapčićima.

Proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš Samir Lerić zadobio je teške povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mostarskom naselju Vrapčići u subotu.

Lerić, koji je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju BiH, potvrdio je za portal Klix.ba da je u saobraćajnoj nesreći zadobio dva prijeloma na potkoljenici.

“Nažalost, informacije su tačne. Automobil me udario kao pješaka, pri čemu sam zadobio teže povrede. Riječ je o prijelomu potkoljenice na dva mjesta te nekoliko drugih povreda. Nesreća se dogodila u subotu u prigradskom naselju Vrapčići u jutarnjim satima”, rekao je Lerić u izjavi za Klix.ba.

Operacija je obavljena u subotu, a u narednim danima legenda bh. košarke očekuje izlazak na kućno liječenje.

“Operisan sam istog dana u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Safet Mujić’. Operacija je uspješno izvedena i ovom prilikom se želim zahvaliti ljekarima i osoblju bolnice. Trebao bih za nekoliko dana napustiti bolnicu i započeti rehabilitaciju”, dodao je proslavljeni bh. košarkaš.

Podsjetimo, Lerić je u dresu reprezentacije BiH nastupao 12 godina i igrao je na čak pet evropskih prvenstava. Do rekorda je stigao upisavši 107 nastupa u dresu bh. selekcije. Bogatu karijeru završio je 2013. godine.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.