Saobraćajna nesreća kod benzinske pupme Hifa u Doboj Jugu, policija je na licu mjesta

Na području općine Doboj-Jug danas se iza 13 sati dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba povrijeđena. Nesreća se desila u blizini benzinske pumpe “Hifa“.

-Nezgoda se dogodila na samom izlazu, učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Saobraćaj se usporeno odvija, jedno lice je prebačeno na ukazivanje ljekarske pomoći – kazao je dežurni operativni MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Povrijeđena osoba prevezena u Dom zdravlja, još nema informacija o stepenu povreda.

Policija je na licu mjesta radi uviđaja.

OPŠTE INFORMACIJE

Stanje na cestama 08. 09. 2023. u 13 : 30 sati

Zbog protesta građana, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Lončari-Orašje. Alternativni putni pravci za vrijeme obustave su magistralni put Lončari-Brčko-Gunja ili regionalni put Lončari- Obudovac- Bosanski Šamac.

Pojačana je frekvencija saobraćaja na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Posebno frekventan saobraćaj očekujemo u poslijepodnevnim satima.

Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise. Držize odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve.

Danas i sutra, u vremenu od 08 do 18 sati, izvode se radovi na dionici magistralnog puta Ormanica-Cerik (u dužini od cca 1 km prije Cerika), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16;30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Do 10.09. u kanjonu Tijesno na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka održava se sportska manifestacija, zbog čega u vremenu od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja.

Zbog protesta građana, blokiran je granični prelaz Orašje.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je intezitet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 20 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.