in , ,

Saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17

Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Žepče- Maglaj (M-17), kod mjesta Goliješnica.

Jedna osoba povrijeđena. Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nesreća se dogodila u 6:35 sati u mjestu Liješnica, a u njoj su učestvovala dva vozila.

Obavljen je policijski uviđaj.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 06:00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

BRZI ODGOVOR 21 Oglasili se iz NATO-a, uputili su vrlo jasnu i nedvosmislenu poruku: “Sjajno je vidjeti američke trupe, građani BiH sigurni”

Saša Popović uradio gospodski potez u Zvezdama Granda: Mahiru Mulaliću umrla majka, a on ga direktno pustio dalje u sljedeći krug