Saobraćajna nesreća u BiH: Težak sudar kamiona i automobila

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Donji Vakuf – Komar sudarili su se kamion i automobil.

Kako su za portal Radiosarajevo.ba kazali u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona, nesreća se dogodila oko 16 sati.

“Na terenu je policija i u toku je uviđaj, nakon čega ćemo imati više informacija”, kratko su nam kazali iz Operativnog centra MUP-a SBK.

Kako se može vidjeti na fotografijama s mjesta nesreće, na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta.

Saobraćaj je trenutno obustavljen na spomenutoj dionici.

Stanje na cestama 02. 07. 2022. u 16 : 10 sati – podaci BIHAMK-a

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Donji Vakuf-prevoj Komar.

Zbog radova na asfaltiranju obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka, na dionici Dragočaj-Tunjice. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce (Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka).

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.