Saobraćajna nesreća u Doboju, vozilo završilo na krovu

Saobraćajna nesreća dogodila se danas u Doboju prilikom čega je došlo do slijetanja automobila s kolovoza.

U nesreći je učestvovalo jedno vozilo marke Mercedes stranih tablica.

– Nemam još kompletne podatke. Uviđaj je još u toku. Pričinjena je materijalna šteta, ali nije ništa alarmantno. Nema povrijeđenih – rekli su za portal “Avaza” iz Operativnog centra PU Doboj.

Policija je na terenu.

Kako je vidljivo na fotografijama, vozilo je završilo na krovu. Nije poznat uzrok nesreće.

Stanje na cestama 17. 07. 2022. u 14 : 20 sati, podaci BIHAMK-a

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša, a na ulau u našu zemlju na graničnom prelazu Hum . Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, da se prave češće pauze. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.