Saobraćajni kolaps na magistralnoj cesti M-17, ali i na autoputu, ovo su najnovije informacije sa terena

Duge kolona vozila na autocesti A-1 od Tarčina prema Bradini, ali i na magistralnoj cesti M-17 od Bradine ka Konjicu su prisutne od ranih jutarnjih sati. Čini se da su mnogi građani odlučili iskoristiti slobodne dane povodom 1. svibnja i provesti ih u južnijim krajevima. Iako se na stranici BIHAMK-a ne navodi vrijeme čekanja, bh. blogerica Lana Lekić tako je putem društvenih mreža objavila video na kojem se mogu vidjeti kolone vozila koje stoje u mjestu.

“Ako ste mislili krenuti, veliko ne! Tri sata stojimo na autocesti”, napisala je Lekić.

Pored toga, BIHAMK navodi granične prijelaze Bosanska Gradiška, Kamensko, Osoje i Zupci na kojima je pojačan intezitet putničkih vozila na izlazu iz naše zemlje. Na prelazima Gradina i Šepak je velika kolona putničkih vozila na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Napomenimo i da je zbog Međunarodnog praznika rada, 1. maja, zabranjen prijevoz eksplozivnih materija u BiH.

Stanje na cestama 01.05.2024. u 16:32 sati – Izvještaj BIHAMK-a

Od 15 sati normalizovan je saobraćaj na dionici autoputu A-1 od Tarčina ka Bradini.

I na ostalim dionicama u poslijepodnevnim satima frekvencija saobraćaja je opala, pa za sada nema vanrednih ograničenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su sanacioni radovi na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja, sutra veče do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.