Sarajevo: Osumnjičeni za ubistvo 19-godišnjaka Farisa Pendeka i njegovi pomagači idu u pritvor mjesec dana

Osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka Adem Šuman ide u pritvor na mjesec dana, odluka je Kantonalnog suda u Sarajevu. U pritvor s njim idu i pomagači Elmedin Gradišić i Meris Saljević. Podsjetimo, Pendek je ubijen u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka. Šuman je uhapšen sutradan, a njegovi pomagači dan kasnije.

Kako je saopćeno iz Kantonalnog suda u Sarajevu, Šumanu je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemiravanja javnosti.

S druge strane, njegovim pomagačima je pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikriti dokaze.

Tužiteljica je na jutrošnjem ročištu o pritvoru iznijela detalje o ovom slučaju. Među prvima je došla na uviđaj i kazala da je vidjela dječaka koji je ležao na zemlji. Vidjela je u automobilu smoki, grickalice i slatkiše.

“Nismo mogli da shvatimo zašto se ovaj događaj desio”, rekla je i naglasila da Faris nije progovorio nijednu riječ tokom cijelog događaja.

Tužilaštvo je prikupilo dovoljno dokaza i proističe da se nisu poznavali.

“Šuman Adem se kretao iz suprotnog smjera i iza leđa prišao ovim dječacima nakon čega je uslijedila provokacija, a prouzrokovala je da dječaci otvore prozor i pitaju u čemu je problem.

Da bi Šuman Adem, bez ikakvog razloga, udario Emana, vratio se i iz kasete uzeo pištolj.

U namjeri da liši života Emana, pogodio je Farisa koji je sjedio pored njega jer se sageo”, navela je tužiteljica.

Zatim je Adem pozvao pomagače koji su mu pomogli da sakrije auto i bude prevezen do Zenice.

Elmedin Gradišić je kao prvi komšija bio svjedok prilikom pretresa i imao je priliku da kaže šta se desilo i to nije učinio.

Također, naglašeno je kako je Šuman konzument narkotika te da je ranije osuđivan. Konzument narkotika je i drugoosumnjičeni, a trećeosumnjičeni je bio pod dejstvom amfetamina kada je priveden – prenosi Klix.

Sarajevo: Osumnjičeni za ubistvo 19-godišnjaka Farisa Pendeka i njegovi pomagači idu u pritvor mjesec dana

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.