Sarajevski policajci ostali su u čudu, udario pješakinju i nastavio vožnju pa se vratio: “Nisam osjetio udar”

Na raskrsnici ulica Igmanska i Skendera Kulenovića u sarajevskoj općini Vogošća jučer oko 8.50 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do udara i obaranja na kolovoz pješakinje M. K. (90) iz Gacka, nastanjena u Vogošći.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u tim trenucima nije se znalo o kojem vozilu se radi, jer se vozač udaljio s mjesta događaja.

Sarajevski policajci ostali su u čudu kada se istog dana u 12 na mjestu događaja s teretnim vozilom Mercedes “ukazao” R. S. (68), nastanjen u Sarajevu.

Vozač je izjavio da je najvjerovatnije on udario pješakinu, ali da nije vidio, niti osjetio udar.

Povrijeđena je zadobila teške povrede. Na licu mjesta ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke, a o slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo – prenosi Radio Sarajevo.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.