Šarović uzvratio na uvrede koje mu je uputio lider SNSD-a: “Vrijeme je da Dodik počne da odgovara na pitanja i brani se…”

Posljednje Vijesti

Mirko Šarović, lider SDS-a, odgovorio je uvrede koje mu je uputio lider SNSD-a Milorad Dodik. Kazao je kako je vrijeme da Dodik odgovara na pitanja i brani se te poručio da će RS biti bolje bez njega.

Šarović je rekao da je “Dodikov nastup bio prizeman i primitivan” te da jezik koji je koristio “ne dolikuje onome koje izabran kao najodgovorniji ispred RS da ih predstavlja u Predsjedništvu BiH”. Dodaje da to govori o njemu.

“Mislim da ovako nastupa jer RS poistovjećuje sa sobom, a on nije RS. On može govoriti u svoje ime i ne predstavlja cijelu RS. Napad na njega nije napad na RS i kritika njega nije kritika RS već Milorada Dodika. Njega i njega kao predsjednika SNSD-a kao vladajuće stranke.

Stalno pominje bošnjačke stranke, muslimane, SDA, Bakira – kao neku vrstu alibija. Ali, želim podsjetiti da je on s Bakirom i SDA na vlasti 15 godina, tri godine u vlasti i sa njima on vlada i odgovoran je za stanje uz BiH, a ne SDS ili bilo ko drugi”, rekao je Šarović.

Naveo je kako je 50.000 ljudi otišlo iz RS jer je nezdavoljno životom t eda će ih još toliko otići u 2022. godini.

“Za taj odlazak nije kriva SDS već vlast. A u toj vlasti on je apsolutni gospodar. Došlo je vrijeme da mora davati odgovore. Navikao je da napada, sada je vrijeme da daje dogovore i da se brani. Imat će prilike da se brani u narednom periodu.

On je umjesto te brige o RS vodi brigu o svom opstanku, novom mandatu i sva politika koju provodi je upravo usmjerena na tako nešto. Svojim izjavama jučer, u nekoliko navrata pomenuo devastaciju Dejtonskog sporazuma spočitavajući SDS-u da nemamo odgovara.

Ali, želim da ga podsjetim da je upravo on zbog devastacije Dejetonskog sporazuma prije 15-ak godina u 2005. i 2006. godini, došao na vlast. I sada rješenja za devastaciju nam ne može da ti onaj ko je tu devastaciju učinio. On je ekspert za krize i haos, a ne rješenja koja bi odgovarala RS.

On i njegova politika su najveća prijetnja za opstanak RS. Ta politika prizivanja katastrofa mora da prestane. Bez njega RS će sigurno biti bolje, sa njim biće sve gore”, poručio je Šarović.

Leave your vote