Saša Magazinović objavio snimak nastao ispred džamije, tvrdi da na njemu SDA kandidat Nermin Mandra ne govori istinu: “Obmanjuje ljude pričom o akcizama”

Državni parlamentarac Saša Magazinović (SDP) na svom je Facebook profilu objavio snimak na kojem se, kako tvrdi, nalazi Nermin Mandra (SDA) koji pred džamijom razgovara sa ljudima.

Muškarac na snimku (Mandra, kako tvrdi Magazinović) govori: “Podsjetiću vas da smo predložili na Parlamentu da se bar akcize ukinu da pojeftini gorivo 30, 40 feninga.”

Magazinović je u opisu snimka pojasnio:

“Nermin Mandra (SDA) u kampanji obmanjuje ljude kako je SDA predložila ukidanje akciza. To što su hakeri napali stranicu Parlamenta neće izbrisati istinu da je 9.3. Klub SDP predložio ovaj zakon i da je Mandra prespavao mandat.

I milion puta izgovorena laž neće postati istina“, naveo je Magazinović.

Na snimku se vidi da se Mandra okupljenima obraća ispred džamije.

Kandidati na izborima ne libe se posjećivati vjerske objekte kako bi iskoristili okupljanje ljudi i prezentovali svoje političke uspjehe bili oni istiniti ili ne.

Licemjerstvo, obmana i laž strogo su zabranjeni u svim poznatijim monoteističkim religijama svijeta.

Pogledajte snimak koji je objavio Magazinović.

Inače, na skupu je došlo i do verbalnog incidenta, a povodom svega se oglasio Nermin Mandra, predsjednik OO SDA Kakanj na svom Facebooku.

– Skup je uredno najavljen prema svim pravilima i procedurama i kao takav je, kao i svi drugi najavljeni predizborni skupovi, bio osiguravan od strane policijskih službenika. Skup je održan na javnom prostoru.

Protekao je u ozračju konstruktivnih razgovora s mještanima, a odisao je pozitivnom energijom i s punom sviješću mještana o izazovima s kojima se susreće naš narod i naša država.

Skupu SDA su prisustvovali i aktivisti iz druge političke stranke odjeveni u majice sa stranačkim obilježjima čemu se nismo protivili jer ukazuje na jednu novu, i do sada neviđenu dimenziju predizbornog demokratskog procesa.

Njihovo prisustvo je u suštini dobro jer su imali priliku čuti ozbiljnu priču i razgovor s narodom o državi i izazovima s kojima se naš narod susreće, a posebno jer su imali priliku čuti lekciju iz kulture dijaloga, općeg bontona, uvažavanja i sabura – saopćio je Mandra.

Pogledajte i taj video.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.