Saša Magazinović odlučno i bez dlake na jeziku: Evropska Unija se vraća na fabričke postavke kada je BiH u pitanju!

Komitet za vanjske poslove Evropskog parlamenta usvojio je danas izvještaj o Bosni i Hercegovini, sa 44 glasa za, 8 glasova protiv i 5 suzdržanih. Ovu informaciju je potvrdio Paulo Rangel, izvjestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu.

Saša Magazinović, član Zajedničke komisija za evropske integracije, istakao je za portal “Avaza” da ovo samo pokazuje da se EU vraća na fabričke postavke kada je naša zemlja u pitanju.

– Posljednja dešavanja, pa i ovaj izvještaj pokazuju da se EU vraća na fabričke postavke kada je BiH u pitanju. Želim da vjerujem da je došao kraj eksperimenata u BiH kada su u pitanju vrijednosti na kojima počiva EU.

Evropski parlament je, za razliku od pojedinih činovnika Komisije, i do sada bio čuvar evropskih vrijednosti i upravo iz Evropskog parlamenta su dolazile poruke koje su osuđivale secesionističke politike i političare, ali i one koji pokušavaju u 21. vijeku građane i teritorije dijeliti po etničkoj liniji – rekao je Magazinović.

Podsjećamo, u svjetlu agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine, poslanici Evropskog parlamenta pozivaju Bosnu i Hercegovinu da primijeni sankcije EU sa kojima se zemlja uskladila i upozoravaju na kontinuirani interes Rusije za destabilizaciju Bosne i Hercegovine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.