Saša Magazinović veoma žustro odgovorio na prijetnju Milorada Dodika upućenu Denisu Bećiroviću: “Da javim da ću uskoro doći u Banju Luku”

Državni parlamentarac Saša Magazinović (SDP) podržao je zahtjev člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića Pravobranilaštvu BiH za informacijom o njihovim aktivnostima u vezi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH koje se odnose na neustavno i nezakonito reguliranje državne imovine.

Kako je rekao, ovaj zahtjev je izazvao nervoznu i neprimjerenu reakciju Milorada Dodika iz koje se može iščitati i prijetnja.

“Ovako ne reaguju oni koji znaju da su u pravu. Izostanak kulture dijaloga i argumenata, kao i trovanje ionako zatrovane političke scene je posebna tema”, rekao je Magazinović.

Magazinović je komentarisao Dodikovu prijetnju Bećiroviću u kojoj predsjednik RS-a kaže da “ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći”.

“Pošto se Dodik počeo baviti i time ko gdje i kada može ili ne može prošetati, evo na vrijeme da javim da imam namjeru uskoro ponovo doći u Banju Luku i da sam početkom ovog mjeseca od Pravobranilaštva tražio informaciju koliko slučajeva knjiženja državne imovine na niže nivoe vlasti su do sada registrovali i u FBiH i u RS i šta su poduzeli”, dodao je Magazinović.

VEZANI TEKST: Milorad Dodik svirepo i opasno prijeti Denisu Bećiroviću, baš je pretjerao: “Neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći ako misli da može nešto zaštititi”

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je reagovao na zahtjev Denisa Bećirovića Pravobranilaštvu da iznesu informacije o tome šta su uradili povodom Dodikovog otimanja državne imovine.

Tom prilikom je zaprijetio Bećiroviću i kazao da zakon o državnoj imovini nikada neće doći na dnevni red.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.