Savjetnik šefa diplomatije Hrvatske Gordana Grlića Radmana: Bakir Izetbegović je izravni krivac za propast izbornih pregovora

Gost N1 Studija bio je Domagoj Knežević s Hrvatskog instituta za historiju te savjetnik ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana za BiH.

Knežević je govorio o nedavno propalim pregovorima za izbornu reformu u našoj zemlji. Za propast pregovora o reformi izbornog zakona otvoreno je optužio lidera SDA.

– Pregovori su sada u fazi mirovanja. Po meni, izravni krivac za njihovu propast je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Hrvatski politički predstavnici su bili najkonstruktivniji.

Njihovi prijedlozi su bili verificirani na prethodnim pregovorima u Neumu od strane Venecijanske komisije kao prijedlozi koji akceptiraju i uključuju ukidanje svih onih diskriminacija koje su bile prema presudama Evropskog suda za ljudska prava – rekao je Knežević i dodao:

– Hrvatski politički predstavnici dali su najkonstruktivnije prijedloge kako bi se riješila trenutna politička kriza koja je uzrokovana željom dijela bošnjačke političke elite da i dalje biraju hrvatske političke predstavnike.

Bošnjaci su već tri puta izabrali Željka Komšića i to je dovelo do nepovjerenja između Bošnjaka i Hrvata.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.