Schmidt kod Hadžifejzovića bez uvijanja: “Čović neka se smiri. Dodika znam dobro, ali isto tako Dodik vrlo dobro zna ko je Schmidt”

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt govorio je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji o svojim novim odlukama, ali i odnosima sa Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem. Na pitanje da li ima spreman plan B, plan izvlačenja iz krize ako uđemo u krizu, Schmidt je kazao:

“Moj posao je da štitim ne samo postojanje BiH, nego i postojanje entiteta, da kažem da su to nedodirljive kategorije! Ako neko ide u suprotnom pravcu, ja sam tu da djelujem! Može doći do krize, ali nema potrebe za tim”, naveo je Schmidt.

No, naveo je kako ima dosta političara koji i ne znaju šta je EU put.

“Ovo šta sam ja uradio je EU put, a ne ono što ni rade, odnosno ne rade! Nekad mi kažu da ovdje nisam stekao prijatelje, ali ja nisam tu da stičem prijatelje! Ne vrijeđaju me komentari! Oni će mijenjati zakone na putu ka EU, neću ja! Ovo je samo jedna situacija gdje sam ja morao reagovati”, kazao je.

Na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića kako lično tumači stav Čovića, visoki predstavnik je kazao:

“Čović neka se smiri. Ovo nije kraj EU puta, ovo je tek početak! Pozivam i njega i Dodika da sjednemo u Laktašima, Mostaru ili Sarajevu pa da razgovaramo kao odrasli. Sa mnom se može razgovarati, iako i ja nekada znam burno reagovati”, kazao je.

No, šta ako Dodik krene u proces otcjepljenja?

“Vjerovat ću da je Dodik ipak razuman!”, kaže Schmidt.

Ko će pobijediti u tom ratu Vi ili Dodik?

“Ja ne vidim to kao duel! Dodika znam dobro, a znam i da Dodik vrlo dobro zna ko je Schmidt”, kazao je Schmidt za Face televiziju.

Pogledajte gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.