SDA najavila press konferenciju o Konakovićevoj diplomi, on im poslao poruku s listom imena

Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo je 13. juna ove godine podnio prijavu Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, u kojoj su navedene navodne nezakonitosti prilikom upisa, studiranja i nelegalnog sticanja diplome lidera NiP-a Elmedina Konakovića.

Tim povodom, SDA danas organizira konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljeni rezultati izvještaja nadležnog inspektorata.

Uoči konferencije koja je zakazana za 12 sati, na Facebooku se oglasio Konaković kazavši da je ovo novi pokušaj SDA da izjednači priču o njegovoj diplomi sa diplomom Sebije Izetbegović kao i njegov ratni staž i ratni staž Bakira Izetbegovića.

“Jednostavno, bračnog para u registrima i arhivama fakulteta nema, koliko god se stranački poltroni trudili da dokažu drugačije. Završio sam Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, za svaki ispit su našli prijavu, ocjenu i potpis profesora, indeks u kojem je sve upisano i potpisano. 11 dana trajao je inspekcijski nadzor, već treći put to rade.

Nikad u istoriji Kantona nije izvršen tako detaljan nadzor. Tri moje diplome su potpisala tri rektora UNSA, Faruk Čaklovica, Muharem Avdispahić i Rifat Škrijelj. Svaki je ispit unesen u ISSS sistem i dostupan javnosti u svakom trenutku”, naveo je.

Dalje kaže da su problem famoznih 5 ECTS bodova sa jednog predmeta tokom studija imali su svi studenti na FASTO iz te generacije.

“Svi su na isti način polagali ekvivalenciju, onako kako je dozvolilo Ministarstvo obrazovanja KS, sve u skladu sa zakonima, na čelu ministarstva u to vrijeme nalazio se Safet Kešo, danas predsjednik OO SDA Novi Grad. Niko nije nakon ekvivalencije još jednom branio diplomski rad. Stotine studenata koji su prošli isti proces, od poznatijih:

Muhamed Konjić, Sabahudin Delalić, Tomislav Cvitanušić, Sejo Bukva, Samir Avdić, Ismir Jusko, mnogo reprezentativaca BiH u sjedećoj odbojci. Dovedite danas na press članove SDA koji su prošli isti proces – Midhata Hubijara, Hazima Bahtanovića, nek’ odgovore na pitanja novinara.

‘Pozovite resornog ministra Safeta Kešu koji je u tom periodu dao saglasnost na takvu proceduru. Pozovite predavače iz tog perioda, Ajnadžića, Hajriza Bečirovića, Cikotića”, napisao je Konaković.

Zastupnik u Skupštini KS je pozvao da se o cijelom procesu javno izjasne Kantonalna uprava za inspekcijske poslove koja je vršila nadzor kao i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja te UNSA.

“Tražim da Tužilaštvo KS i ovaj slučaj provjeri po službenoj dužnosti jer nosioci javnih funkcija moraju dokazati legalnost diploma.

Laži i napadi zbog diplome nisu krenuli kad sam zatražio provjeru diplome Sebije Izetbegović, napadi su počeli kad smo raskrinkali pokušaj da HDZ ministar Grubeša oznakom tajnosti sačuva dopis iz Zagreba u kojem stoji da je supruga predsjednika SDA falsifikovala javnu ispravu i slagala da je položila 14 ispita u Zagrebu. Tužilaštvo KS ništa po ovoj prijavi ne radi, a Sabina Sarajlija kaže da je ‘komplikovan predmet'”, dodao je.

Kaže da se o diplomi direktora OSA-e više ni ne govori.

“Svi znaju da je nema i da nije znao kupiti ni lažnu. Diplome Skake iz Travnika kod mentora Hajriza, Edina Ramića sa Pala, desetina vaših kadrova školovanih na Sokocu, nisu nikad ni bile tema.

Od starta sam ja spreman na sve pritiske i laži, one o KK Bosni, KSBiH, one prljave o porodici, prijateljima, laži o pogodovanju HDZ-u, na vaše pogrdne nazive, licemjer, izdajnik, gavrilo, adžija, spreman sam bio na sve montirane pravosudne procese koje smo istinama razbili, spreman na vaše hayate, stavove, faktore, i ove nove ‘neutralne’ koje ste kupili našim parama

. Nisam samo na to spreman, istinski sam sretan jer sam baš ja vaša prva meta i vaš najveći problem”, zaključio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.