Sebija Izetbegović podržala zdravstvene radnike ispred Vlade KS, Spahić joj žestoko odgovorio: “Sebikat koristi sve u političke svrhe; sakupljanje jeftinih poena po parkovima”

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović i Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH posjetili su danas zdravstvene radnike koji se nalaze ispred zgrade Vlade KS i Skupštine KS gdje trenutno traje hitna sjednica na kojoj se razmatra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2022. godinu u iznosu od 499 miliona KM. Zdravstveni radnici očekuje da će doći i do potpisivanja Granskog kolektivnog ugovora.

Ademir Spahić, glavni medicinski tehničar u Javnoj ustanovi Dom zdravlja KS, reagovao je na dolazak direktorice KCUS-a, kazavši da je “svima jasno da se zdravstvo i dalje nastavlja destruktuirati.”

“Sindikat radnika u zdravstvu, ili bolje rečeno Sebikat, koristi sve u političke svrhe, i evidentno je da im nije stalo do radnika, nego samo za sakupljanje jeftinih političkih poena po parkovima.

Obzirom da je prva u Bošnjaka, već idavno ovladala komorama sindikatom fakultetom, više je svima jasno da se zdravstvo i dalje nastavlja destruktuirati”, naveo je Spahić.

Rekao je da se “radnici iskorištavaju za jeftino prikupljenje političkih poena.”

“Jasno je svima, da se ne mogu porediti medicinari koji su gubili živote u pandemiji, sa nekim administrativnim radnicima u zdravstvu koji subza razliku od medicinata imali i privilegiju, da rade i online sistemom.

Sama ova farsa koja se svakodnevno koristi u političke svrhe, je još jedan pokazetelj da SDA nema empatiju ni prema kome, a kamoli prema radnicima nego sve koristi za jeftino prikupljanje političkih poena”, istaknuo je Spahić prenosi N1.

Podsjetimo, zdravstveni radnici u KS, čekaju na potpisivanje kolektivnog ugovora 30 mjeseci. Načelno, postignut je dogovor između Vlade KS i pregovaračkih timovi Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, ali još uvijek nije potpisan.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.