in ,

Šefik Džaferović o dubioznom istupu predsjednika Slovenije u Predsjedništvu BiH: “Kazao sam mu da je proces disolucije Jugoslavije završen!”

Šefik Džaferović potpuno otovreno i bez uvijanja o potezima Slovenije

“Tačno je da je predsjednik Slovenije Borut Pahor kazao na sastanku u Predsjedništvu BiH da postoje neki krugovi u EU koji smatraju da je, kako to oni kažu, potrebno završiti proces raspada Jugoslavije i tek onda primiti Zapadni Balkan u Evropsku uniju”, rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

“Kazao sam mu da je proces disolucije Jugoslavije završen. Tačno je i da je predsjednik Pahor pitao i da li je moguć miran razlaz u BiH, na što smo gospodin Komšić i ja jasno kazali da oni koji zagovaraju takve ideje vode ovu državu i cijeli region u novi rat. S time se i on složio, a na istom fonu je kazao, što je i na konferenciji za medije ponovio – da je za mir i sigurnost cjelokupne Evrope, EU i Zapadnog Balkana jako važna strateška odluka o bržem uključivanju cjelokupnog Zapadnog Balkana u EU”, naveo je Džaferović.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je danas da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavne posjete Bosni i Hercegovini, na susretu s članovima Predsjedništva BiH rekao da su u posljednje vrijeme sve su češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Kako je naveo Komšić, on i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsjedavajući Milorad Dodik iznio suprotan stav.

VEZANI TEKST: Nezapamćen skandal na pomolu: “Da li zagovarate raspad BiH?” Željko Komšić pozvao Ambasadu Slovenije da sve objasni!

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se danas na Twitteru u vezi navoda medija da je predao “non-paper” predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu.

O tome čitajte ovdje: Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se nakon kontroverznih navoda iz medija u vezi Bosne i Hercegovine

Pale su teške riječi: “Miralem Pjanić je jedna od najvećih grešaka u historiji fudbala”

ISAK ŠABANOVIĆ SE OGLASIO NAKON SNIMANJA NOVOG KRUGA: Otkrio kada će se pojaviti u emisiji!