in , ,

Šefik Džaferović uoči sastanka s Erdoganom tvrdi: “Turska je BiH dala pogodnosti kakve nema niko na svijetu”

“Danas ćemo razgovarati o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd Sarajevo, bit će potpisan sporazum koji je početak realizacije tog važnog projekta”, kaže Džaferović

Članovi Predsjedništva BiH danas se u Turskoj sastaju sa tamošnjim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Prije zvaničnog sastanka javnosti se prvi obratio član Predsjedništva Šefik Džaferović.

Istakao je kako se radi o vrlo važnoj posjeti do koje je došlo na poziv predsjednika Erdogana.

“Ovo je prilika da još jednom potvrdimo naše izuzetno dobre prijateljske odnose, kako na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu. Republika Turska je vrlo važna država u svijetu i igra važnu stabilizirajuću ulogu na Zapadnom Balkanu. Ona ima vrlo dobre odnose sa svim državama našeg regiona”, kazao je.

“Danas ćemo razgovarati o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd Sarajevo, bit će potpisan sporazum koji je početak realizacije tog važnog projekta”, dodao je.

“Razgovarat ćemo kako unaprijediti našu trgovačku razmjenu i kako je podići na nivo od milijardu dolara godišnje”, najavio je Džaferović.

Džaferović je kazao kako je poznato da su dvije zemlje potpisale ugovor o slobodnoj trgovini te da su BiH od Turske date pogodnosti kakve nema niti jedna druga država na svijetu.

“Razgovarat ćemo i o proizvodnim investicijama koje trebaju stići te o borbi protiv pandemije koronavirusa”, izjavio je Džaferović.

Pogledajte snimak.

Politički kuršlus u RS: Novi preletači u skupštini, poslanici Galić i Babić novi članovi NPS-a

Majke enklava Srebrenica i Žepa čestitale ekipi filma “Quo Vadis, Aida?”