Selektor zmajeva Ivaylo Petev: “Sami odlučujemo o svojoj sudbini, pokušat ćemo izboriti šansu za odlazak na SP”

Posljednje Sport Vijesti

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na današnjoj konferenciji za medije govorio je o utakmici s Francuskom i predstojećim duelima protiv Kuvajta i Kazahstana.

Bugarski stručnjak se na početku osvrnuo na situaciju s povrijeđenim bekovima, Seadom Kolašincem i Mateom Sušićem. Nada se da će biti spremni za Kazahstan.

“Ljekarski tim radi maksimalno kako bi Kolašinac i Sušić bili spremni za Kazahstan. Protiv Kuvajta će svi igrači dobiti šansu da opravdaju svoje ime”, istakao je za početak selektor Zmajeva.

Petev se zatim osvrnuo na prelazak Miralema Pjanića iz Barcelone u Bešiktaš na jednogodišnju posudbu.

“Što se mene tiče, sretan sam što je našao klub. Izjavio sam i prije toga da ne zaslužuje stanje koje je imao u Barceloni i za njega je bitno da igra.

Nadam se da će odraditi dobar posao i u klubu i u reprezentaciji”, rekao je Petev i saopštio kako Pjanić najvjerovatnije neće igrati sutra od prve minute:

“Postoji svakakva mogućnost i odlučit ćemo sutra, ali su veće šanse da ne igra sutra”.

Nakon remija u Francuskoj, reprezentacija BiH je došla u situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini u borbi za baraž.

“Slažem se da sami odlučujemo i to sam prije izjavio. Grupa je nezgodna i svako ima svoju šansu. Naša budućnost je u našim rukama i sve ovisi o nama. Pokušat ćemo da iskoristimo ovu šansu i da dobijemo priliku za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Sve je moguće. Idemo utakmicu po utakmicu, da radimo i igramo sve bolje. Igrači su svjesni i atmosfera je odlična, vidjeli ste kako su ginuli jedan za drugoga i mogu im samo zahvaliti. Ja tako radim za budućnost”, rekao je bugarski stručnjak.

Petev je najavio sutrašnju utakmicu protiv Kuvajta i poručio da je bitno da igrači pokažu želju za pobjedom.

“Ne želim puno pričati o Kazahstanu, imamo utakmicu sutra, a nakon nje ćemo o narednom meču. Meni je sutra jako bitno ko će igrati i oni koje stavim u igru da pokažu borbu, želju i jedinstvo. Svako mora odbraniti svoje ime ovdje i to mi je najbitnije.

Želim da se pokaže želja da se dođe do trijumfa. Mi sutra moramo odraditi dobar posao i to mi je jako bitno”, istakao je Petev.

Bugarin se osvrnuo i na formaciju “3-5-2” i poručio kako je zadovoljan načinom na koji to funkcioniše.

“Meni je bitno, s obzirom na igrače koje imamo, da se prilagodimo i imamo korist u toku igre. S obzirom na način na koji smo igrali, mislim da su veće šanse da nastavimo u istoj formaciji, ali će možda biti dobro nekada i da promijenimo”, istakao je bh. selektor.

Bosna i Hercegovina i Kuvajt sastaju se sutra na Bilinom polju u Zenici u prijateljskom meču koji počinje u 20:45. Utakmicu će suditi srbijanski arbitar Miloš Milanović.

Leave your vote