Selektorica BiH Jasna Sliško jako emotivna u studiju CD-a kod Senada Hadžifejzovića: “Izvinjavam se ako sam nekog uvrijedila, ali ostajem pri svom stavu!”

Selektorica ženske košarkaške pionirske reprezentacije BiH Jasna Sliško gostovala je Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV.

“Djevojčica dolazi iz kluba gdje je naučena da digne tri prsta, ne da nas isprovocira. Ali dok je u BiH, treba da poštuje BiH.

Niti sam vidjela, niti sam zabranila da se neko krsti na utakmicama.

Na sastanku sam rekla da nema obilježavanja nikakvih vjerskih obreda, da nema veze da li je neko Srbin, Hrvat, musliman, trebamo se svi između sebe poštovati.

Miješala sam i djevojčice različitih nacionalnosti u sobama čisto radi druženja, upoznavanja i poštivanja različitih kultura.

Jedna djevojčica koja je došla naknadno na treninzima pokazivala tri prsta i na sastanku smo rekli da to nije okej, da je to nacionalni pozdrav Srbije.

Sve djevojčice su bile tu kada sam to rekla, ja i moja pomoćnica, niko iz košarkaškog saveza nije bio.

Rekla sam to na sastanku jer će djevojčica sutra mahinalno podići tri prsta kada bude stajala pored zastave BiH i niko neće osuditi nju, nego nas jer smo mi roditelji, treneri, pedagozi.

Djevojčica dolazi iz kluba gdje je naučena da digne tri prsta, ne da nas isprovocira. Ali dok je u BiH, treba da poštuje BiH.

Pogađa me sve što mi pripisuju, ali ostajem pri svom stavu”, kazala je ona.

Podsjetimo, Sliško se posljednjih dana našla na udaru pojedinih medija, ali je kod Senada sve detaljno objasnila.

Pogledajte i snimak cijelog gostovanja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.