Semir Efendić nakon gostovanja Mijatovića kod Hadžifejzovića žustro odgovorio: Večeras ponovo nešto prijeti…

Predsjednik SBiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić odgovorio je na žestoku izjavu Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a i federalnog ministra razvoja, preduzetništva i obrta.

Mijatović je požurio da će Trojka “pomesti” Efendića na lokalnim izborima i da je to prioritet. Nije dugo trebalo da se oglasi novogradski načelnik.

“Vojin Mijatović je prije nekoliko godina svome tada stranačkom kolegi Hakiji Meholjiću rekao da će doći u Srebrenicu da ga zakolje. Na svom zadnjem gostovanju kod Senada prije večerašnjeg govorio je kako se ‘pune šanžeri’ i ide žestok odgovor.

Večeras ponovo nešto prijeti. U isto vrijeme ovaj dopredsjednik HDZ-ove i Trojkine Vlade Federacije BiH stalno poziva javnost u Federaciji BiH da Dodiku ništa ne odgovara, da ga ignoriše, jer ga navodno svaki odgovor na njegove prijetnje o podjeli države ‘hrani’.

Dok tako eutanizira osjetila javnosti Federacije BiH prema Dodikovim nasrtajima, u isto vrijeme bezkrupulozno nasrće na Efendića i sve one koji vide da je on agent Srbije i srbijanske politike u Bosni I Hercegovini.

Uzalud će mu biti i jedno i drugo. To što je nametnut odlukom OHR-a za dopremijera Federacije BiH ne znači da građani Federacije ne znaju i ne vide o kome se radi. Imaju oni odavno i ime za takve…” napisao je Efendić.

VEZANI TEKST: Vojin Mijatović “uzburkao duhove” izjavom, nije se libio: Semir Efendić će biti pometen u Općini Novi Grad, zašto se moralno nije povukao iz politike

Podsjetimo, Stranka za BiH je bila dio Osmorke, ali su na kraju odlučili sa NES-om istupiti i nastaviti djelovanje kao opozicija i na nivou BiH i na nivou FBiH, što im je Trojka zamjerila.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.