Semra je iz Bosne i Hercegovine zbog ljubavi preselila u Hrvatsku, a na televiziji je zaplakala zbog mame, ali i oduševila dalmatinskim jelima…

U novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’ na hrvatskom RTL-u, jela je pripremala Semra koja se iz Zenice preselila na otok Šipan u Hrvatskoj. Iako su mnogi očekivali bosansku kuhinju, Semra je oduševila dalmatinskim jelima…

U ‘Večeri za 5 na selu’ domaćica bila poduzetnica Semra, koja je zbog ljubavi iz Zenice došla živjeti u mjesto Suđurađ na otoku Šipanu.

Ona ima tri brata i tri sestre, i iako su udaljeni jedni od drugih stalno su u kontaktu.

Nažalost, niko više ne živi u Zenici pa je njena majka ostala sama.

Upravo joj je ona usadila ljubav prema kuhanju, a Semra se pričajući o njoj rasplakala.

“Lijepo mi je što ovdje živim, ali teško mi je bez majke. Srećom, čujemo se i ona me često posjeti – rekla je.

Premda je jedna od učesnica emisije Keti priželjkivala neka bosanska jela, domaćica se odlučila za morski meni pa je gostima pripremila predjelo naziva ‘Pametnica’, glavno jelo ‘Bosanac s bodljama’ i desert ‘Slatko sa Šipana’.

Polpete od hobotnice svidjele su se svima osim Dubravku, jastog s domaćom tjesteninom dobio je silne pohvale, a torta koju je Semra prvi put napravila dobro je prošla kod svih osim opet kod Dubravka koji je samo malo kušao.

Međutim, domaćica je naposljetku osvojila sjajnih 38 bodova i time zasjela na prvo mjesto. Na početku večere, gosti su komentirali kako je Semra bila prilično nervozna.

Poslužila ih je domaćim dubrovačkim rozulinom (liker od ruže), limoncellom i višnjevačom. Nakon zdravice gosti su uživali u popečcima od hobotnice, a Semra se našalila dajući Dubravku zvono.

“Evo za vas jedno zvonce, da nas upozorite prije nego krenete pričati o hobijima ili svojim anegdotama – poručila mu je.

Nakon poklona stigli su svirači kako bi zabavili goste, a atmosferu su podignuli pjesmom ‘Zenica blues’ Zabranjenog pušenja, na koju se Selma rasplesala s obzirom da je to upravo i njen rodni grad.

Za svoju je večeru od Katije, Keti i Marka dobila po desetku zato što im je sve bilo super, a najkritičniji gost bio je Dubravko.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.