Šemsudin Mehmedović izjavom “uzbrukao duhove”: “To je prijetnja ako je Hrvatskoj izborni zakon sigurnosno pitanje”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine reagirao je na izjave ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlić Radmana u kojima je izborni zakon u BiH označio kao “sigurnosno” pitanje za Hrvatsku.

Status prenosimo u cjelosti:

“AKO JE HRVATSKOJ IZBORNI ZAKON BH SIGURNOSNO PITANJE, ONDA JE TO PRIJETNJA BOSNI, kao i Ukrajini od Rusije!

Kako izborni zakon u BiH može biti “sigurnosno” pitanje za Hrvatsku što je otvoreno rekao Grlić Radman?

Upozoriti NATO; Finsku i Švedsku, Donfried i Escobara na izjave Grlić Radmana – Hrvatska preko izbornog zakona obezbjeđuje pravnu podlogu i rezervnu varijantu za treći entitet i proširenje teritorija Hrvatske na BiH u budućnosti. To ne krije Grlić Radman kada poveže izborni zakon i BiH sa sigurnosnim interesom R Hrvatske.

Ne radi se o pravima Hrvata u BiH. Radi se o jasno izrečenom interesu hrvatske države u dugoročnoj strategiji stvaranja velike Hrvatske i eventualnih budućih vojnih dejstava gdje su zamišljene hrvatske zone u BiH prva linija odbrane Hrvatske. Isto kao i 93-94.

Danas je to potvrdio ministar vanjskih poslova Hrvatske dok je novinarima govorio o izbornom zakonu i BiH rekavši da je to za Hrvatsku ” sigurnosno, političko i emocionalno pitanje”.

Grlic Radman – CITAT: Grlić Radman se u telefonskim razgovorima s dvoje ministara dotaknuo i pitanja BiH oko kojeg Hrvatska ima njihovu podršku i razumijevanje.

“Mi smo i danas dugo razgovarali o BiH, koliko je za nas to jedno sigurnosno, političko, ali i emocionalno pitanje”, rekao je Grlić Radman o razgovoru sa švedskom ministricom Ann Linde koja je nedavno boravila u Sarajevu”, naveo je Mehmedović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.