Šemsudin Mehmedović iznio veoma teške optužbe prema visokom predstavniku Christianu Schmidtu

Državni zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović gostovao je u emisiji 7 Plus Hayat TV-a.

Mehmedović je na početku komentarisao posljednje ispade predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je vrijeđao Majke Srebrenice.

“I ranije je imao ružne ispade prema BiH i njenim građanima koi nisu hrvatske nacionalnosti. Ništa nas to ne iznenađuje. On vodi predizbornu kampanju, ne vodeći računa o ugledu Hrvatske.

Ostat će upamćen kao neko ko se svrstava na stranu zla u historiji, neko ko je na strani onih koji su počinili genocid i onih koji ga negiraju zarad političkih interesa na prostoru Bosne i Hercegovine – poručio je Mehmedović gostujući na Hayatu.

Iznio je teške optužbe prema Christianu Schmidtu.

“Nikakvi pregovori o uspostavi vlasti ne treba da se vode prije nego Ustavni sud ocijeni ustavnost Schmidtove odluke koju su podnijeli određeni subjekti u BiH.

Dobili smo još jednu omču oko vrata ovom odlukom Schmidta.

Većinski narod se stavlja u geto gdje ne može politički da funkcionira i izrazi svoju volju u državi u kojoj čine apsolutnu većinu. Odluka Schmidta kreirana je u Zagrebu i predstavlja akt kojim se nastavlja stradanje jednog bosanskohercegovačkog naroda – naveo je.

Tvrdi kako odlaskom Čoviću na noge, pojedini lideri žele što prije doći do ministarskih pozicija u Vijeću ministara i Vladi Federacije

“Pozivam na bojkot odluke visokog predstavnika sve dok se ne donese odluka Ustavnog suda.

Također, pozivam na potpisivanje Povelje o poštivanju evropskih i civilzacijskih vrijednosti, jer su ove odluke suprotne presudama Međunarodnog suda o ljudskim pravima.

Dijametralne su civilzacijskim vrijednostima koje baštini EU, a očigledno je da nekim liderima to ne smeta – istakao je Mehmedović.

Pogledajte šta je sve poručio Mehmedović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.