Šemsudin Mehmedović jako otvoreno poručio: “Potrebno pokrenuti tužbu protiv RS zbog protuzakonskog knjiženja imovine”

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine reagirao je na izjave Nenada Stevandića o knjiženju imovine na RS, te javno upitao da li smo imali podatke o ovome, da li se slično radi u FBiH, te da li je visoki predstavnik Christian Schmidt zato samo suspendirao a ne ukinuo zakon?

Mehmedović citira Stevandića, koji kaže da je “preko devedeset posto ili blizu sto posto imovine već odavno uknjiženo na Republiku Srpsku.

Ono što je potrebno za razvoj jedne republike, grada, općina ne može jedan visoki predstavnik da stopira”, govori Stevandić, tvrdeći, sasvim suprotno presudama Ustavnog suda BiH da država nije titular imovine.

“Knjižimo zemlju na RS, gradit ćemo objekte, privredne subjekte, hidrocentrale…”, nastavlja Stevandić.

Kao ključno Mehmedović ističe da je potrebno pokrenuti tužbu protiv RS zbog protuzakonskog knjiženja imovine na RS i za gruntovnu pljačku u izvršenju, te poziva PIC da nakon ove izjave Stevandića PIC održi posebnu sjednicu i da proglasi nevažećim tih 90% ili 97 % uknjiženja na RS.

“Pozivamo Visokog predstavnika da odmah i hitno primjeni Bonske ovlasti i odmah stavi van snage ova uknjiženja, Pokrenuti tužbu / krivične prijave protiv svih funkcionera RS-a koji su svojim izjavama ili djelovanjem odbacili ili ometali Odluku Schmidta o zakonu o nekretninama RS ili djelovali suprotno izjavi.

Utužiti štetu koja proizlazi / koja je pričinjena BiH i SUBJEKTIMA POD UTICAJEM zbog protuzakonskog knjižena imovine na RS jer je evidentno da skoro 100% knjiženje može imati efekte u ogromnoj finansijskoj šteti proizašloj, samo za primjer, potrebnih pravnih postupaka za negiranje ili korekciju tog procesa, usporavanje poslovnih ili drugih aktivnosti …”, zaključio je Mehmedović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.