Šemsudin Mehmedović kod Senada Hadžifejzovića razriješio “misteriju”: “Nismo imali saglasnost Osmanovića da ga izaberemo za potpredsjednika”

Adil Osmanović više nije član Stranke demokratske akcije (SDA). Iako on sada tvrdi da nije član nove stranke “Naprijed”, njegov bivši stranački kolega Šemsudin Mehmedović govorio je potpuno suprotno. Mehmedović je u “Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem” stavio tačku na ovu priču. Adil Osmanović tvrdi da nije član stranke “Naprijed” niti da ga je iko zvao i konsultovao. Mehmedović kaže da nisu imali njegovu saglasnost da ga izaberu za potpredsjednika.

Mehmedović: “Nismo imali saglasnost Osmanovića da ga izaberemo za potpredsjednika! Današnja prva konstituirajuća sjednica je bila vrlo efikasna!

Definisali smo i Statut stranke, program koji je vrlo zahtjevan i obiman, na 126 stranica!”

Mehmedović: “Moramo potpuno da izbjegnemo zamke i greške koje su zapale sve političke stranke koje su na sceni!”

Hadžifejzović: “Ni sa SDA ni sa Trojkom?” Mehmedović: “Da!”

Hadžifejzović: “Koliko vas je u Federaciji?” Mehmedović: “Dovoljno! I tu možemo napraviti krug! Ali se ne želimo identifikovati sa ovom većinom koja pravi greške!” Hadžifejzović: “Još jednom: ni na jednom nivou sa SDA ni sa Trojkom?!” Mehmedović: “Da! Trenutno to ne želimo! Želimo biti drugačiji od ostalih stranaka!”

Adil Osmanović tvrdi da nije član stranke “Naprijed” niti da ga je iko zvao i konsultovao.

“Ne znam ja vjerujte, vi njih trebate zvati. To je neki nesporazum tamo. Ja vjerujte ne znam. Ne znam ni ko je dao tu informaciju.

Nema od toga ništa, samnom niko nije razgovarao, vjerujte ne znam. Nisam ni bio tamo, nisam u državi, pročitao sam ovu vijest. Nisam više član SDA, ali nije me niko ni pitao ni konsultovao”, kaže Osmanović.

“Više nisam član SDA, nisam ni ove stranke, pa kako ću onda biti potpredsjednik. Ne ulazim u njihov metod rada, ali zaista ne znam ništa”, poručio je

Na pitanje da li je Adil Osmanović uopće član “Naprijed”, Mehmedović kaže “da jeste koliko on zna.” Nakon što su mu rekli da Osmanović tvrdi suprotno, Mehmedović kaže “moguće da on misli tako, da nije, nemam pojma” – prenosi Klix.

VEZANI TEKST: Da li je nastala konfuzija u stranci “Naprijed”? Osmanović kaže da nije ni član, Mehmedović tvrdi da jeste

Za kraj je rekao da je Adil Osmanović dio stručnih komisija za politička pitanja stranke “Naprijed”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.