Šemsudin Mehmedović poslao oštru poruku europarlamentarki Željani Zovko: “Herceg Bosna je entitet u Njemačkoj, vaš plan da izbornim zakonom dođete do entiteta unaprijed je pao u vodu”

Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović oglasio se na svom zvaničnom Facebooku. Uputio je poruku  europarlamentarki Željani Zovko.

Prenosimo je u cijelosti.

– Pozivam (hrvatsku europarlamentarku) Željanu Zovko da objasni Hrvatima kako brine o Hrvatima Bosne i Hrvatima u RS-u.

Porukama svog šefa “Čuvajte RS” ili pak oduzimanjem prava glasa Hrvatima van zamišljene Herceg Bosne? – saopćio je zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović i poručio Željani Zovko:

“Pogrešnom politikom odgovorni ste za nestanak Hrvata u RS-u i sada u ostalom dijelu Bosne i Hercegovine, a sad se opet pogrešnim projekcijama borite za zamišljeni entitet – i to kad je i za to već kasno.

Ostale su vam samo košulje iz kojih su ljudi pobjegli u Njemačku. Vaš plan da izbornim zakonom dođete do entiteta unaprijed je pao u vodu – Herceg Bosna je entitet u Njemačkoj.

Jedini ispravni put bi bio da se prihvati prijedlog Katoličke crkve u BiH o uređenju BiH u četiri regije.

Ali poslije takvog prijedloga Milanović se više ne bi mogao družiti sa Dodikom. Kao ni Čović.”

Mehmedović podsjeća da je Zovko na pitanje da prokomentariše druženje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, odgovorila:

– To je njegov lični izbor. Moj izbor je da se brinem o položaju i pravima Hrvata ma gdje god bili, od RS-a, preko srednje Bosne do Hercegovine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.