Šemsudin Mehmedović se obrušio na visokog predstavnika Christiana Schmidta: “Plaćate Bosnom i Izbornim zakonom Plenkovićev raskid sa Rusima i Mađarima preko afere INA”

Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović je kao igru visokog predstavnika Christiana Schmidta i Zagreba prokomentarisao zahtjev HNS da se Željko Komšić ukloni iz Predsjedništva BiH.

Tim povodom poslao je žestoku poruku visokom predstavniku.

Prenosimo je u cijelosti.

“Zahtjev Čovićevog HNS Visokom predstavniku da ospori izbor Željke Komšića za člana Predsjedništva je dokaz vrlo uske saradnje, partnerstva i stalne koordinacije na liniji Plenković- Schmidt – Ćović.

Kako je dogovorena „igra“ koja služi da se Schmidt izvuče iz blata u koje je upao promjenom izbornog zakona?

HNS traži osporavanje Komšića, Plenković će reći nešto mlako da pomogne Schmidtu da se izvuče, a Schmidt će odbaciti taj zahtjev i onda reći: vidite da ja ne ugađam Zagrebu i HDZ-u. Da bi ispao „uravnotežen“ pred Bosanskim građanima.

Providno, gospodine Schmidt. Kad sa Čovićem i Zagrebom dogovarate kako da vam pomognu da bi se zbunila javnost u Bosni i da vas malo manje smatraju „hrvatskim predstavnikom“, onda morate smisliti nešto lukavije.

I zastupnici iz Njemačke i Nizozemske shvataju da jačate separatističke proruske snage i preko Zagreba dajete signal Vučiću da snažno umiješa prste u državnu imovinu a onda se time hvali pred javnosti dok uvodi sankcije Rusiji i priznaje poraz za prijem Kosova u UN.

Bosnom i izbornim zakonom plaćate Plenkovićev raskid sa Rusima i Mađarima preko afere INA, a državnom imovinom plaćate Vučića da uvede sankcije Rusiji i ćuti na prijem Kosova u UN.

Odvratna cijena za “USLOVNI” kandidatski status BiH.Javnost mora znati šta vi radite, još jedino ćete morati kad-tad sa kojim liderima ste to izdogovarali u BiH!”, naveo je Mehmedović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.