Šemsudin Mehmedović se žustro obratio zastupniku Bundestaga: “Pitam javno Adisa Ahmetovića je li rezolucija Budenstaga bila prašina u oči kako bi smo rekli da Njemačka nije najveći saveznik Hrvatske?”

“Pozivam zastupnika u Budenstagu Adisa Ahmetovića da se obrati Andreju Plenkoviću i Christianu Schmidtu u vezi informacija da jedna članica EU vrši pravnu agresiju na susjednu zemlju uz podršku Ureda visokog predstavnika”,

poručio je ovo danas državni zastupnik Šemsudin Mehmedović povodom informacije da OHR razmatra nametanje Izbornog zakona po volji HDZ BiH..

“Također ga pozivam da javno kaže da je to u funkciji jačanja ruskih separtastičkih pozicija u osvojenim i samopraglašenim pokrajinama na istoku Ukrajine.

Izborni zakon po volji Draga Čovića i Hrvatske je posljednji ekser u građansku i evropsku BiH. I još jedan ekser u mrtvački sanduk teritorijalne suverenosti Ukrajine.

Pitam javno Adisa Ahmetovića je li rezolucija Budenstaga bila prašina u oči kako bi smo rekli da Njemačka nije najveći saveznik Hrvatske? Izgleda da jeste”, ističe Mehmedović i dodaje:

“Ako Hrvatska može uticati oko izbornog zakona u BiH to je međunarodni pravni presedan i veliko spašavanje vojnika Čovića i veliko uvlačenje OHR-a u stvaranje trećeg entiteta”.

“S jedne strane imamo Rezoluciju Budenstaga a sa druge Plenkovića koji diktira OHR-u izborni zakon koji je uvod u stvaranje trećeg entiteta.

Ovo je gore od Vučićevog pokušaja da se Hrvatskom šeta kao predsjednik svih Srba. Ovo je Plenkovićevo naglašavanje Milanovićeve rečenica kad je rekao da je on predsjednik Hrvata u BiH.

Upozoravam da bi OHR mogao postati faktor koji će Rusima pokazati kako se izbornim zakonom mogu stvoriti ruske pokrajine u Ukrajini.

KO KREIRA ODLUKE OHR-a!?”, pita Mehmedović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.