Šemsudin Mehmedović uoči Kongresa SDA poručio: “Ne budite slijepi poslušnici želja jedne porodice, već hrabri i časni članovi SDA”

Eliminiran kandidat za predsjednika SDA i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović oglasio se povodom sutrašnjeg Kongresa SDA. “Neophodne promjene neće donijeti vaša podrška uzurpatorskim nastojanjima da se zadrži vlast nad SDA što duže, već časna i hrabra odluka da je više dosta”, tvrdi on između ostalog.

-Sutra će se održati povijesni kongres SDA. Poštovani članovi kongresa SDA, povijesni Kongres jer ćete nažalost treći put za redom izabrati istog predsjednika.

Povijesni, jer ćete nažalost drugi put za redom, vjerovatno i javno, glasati samo za jednog jedinog i istog kandidata, sadašnjeg i budućeg predsjednika SDA.

Povijesni jer ćete imati priliku i šansu da SDA-u vratitite demokratske okvire i onemogućite beskonačno vladanje bilo koga.

Povijesni, jer sutra možete svojom odlukom opredijeliti dalji tok političke zbilje u Bosni i Hercegovini i utjecati na budućnost svih nas, ne samo članova SDA.

Povijesni, jer sam uvjeren da i ako dozvolite da glasate po sjevernokorejskom principu “javnog glasanja“ i zadržite autokratski i nedemokratski način izbora predsjednika SDA i vođenja SDA, da će to biti posljednji kongres koji je omogućio da jedan te isti čovjek vječno vlada sa SDA.

Povijest i budućnost SDA, uvjeren sam, neće pisati, niti određivati oni koji su zloupotrijebili SDA za održavanje apsolutističke jalove vladavine.

Budućnost pripada onima koji će vratiti ideju, požrtvovanost, znanje i nesebični demokratski kapacitet našoj SDA, a časnom bosanskom čovjeku vratiti pravo koje mu pripada nadu i porušeno dostojanstvo.

Neophodne promjene neće donijeti vaša podrška uzurpatorskim nastojanjima da se zadrži vlast nad SDA što duže, već časna i hrabra odluka da je više dosta.

Zato vas pozivam da ne budete slijepi poslušnici želja jedne porodice, već hrabri i časni članovi SDA, dostojni takve ideje.

Imali smo časne potomke koji su znali i htjeli boriti se za dostojanstvo i prosperitet, pa ih zamijeniše generacije koje su poput morske pjene, bez cilja i znanja da nađu pravi put, i u svakom teškom vremenu smo imali heroje!?

Ali,sigurno će doći nove generacije koje će donijeti slavu i pobjedu.

Budite heroji današnjice – naveo je Mehmedović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.